lördag 2 juni 2018
GRILLAT BRÖD MED PAPRIKAYOGHURT,...8 SMÅ BRÖD.
HEJSAN !
Prova det här, det är uppskattat !
HÄR ÄR RECEPTET :
ca 15 g (ca 1 msk) färsk jäst
2 1/2 dl kallt vatten ,
1 msk olivolja ,
1 tsk FLINGSALT ,
ca 5 dl vetemjöl (BERTE QVARN )
ca 300 g)
PENSLING :
olivolja ,
FLINGSALT ,
PAPRIKAYOGHURT :
2 grillade paprikor ,
1 kruka bladpersilja ,
1 vitlöksklyfta ,
1/2 citron ,
2 dl grekisk yoghurt , 10 %
salt och svartpeppar .
SÅ HÄR GÖR DU :
GRILLAT BRÖD :
Smula jästen i en bunke .
Tillsätt vattnet och rör tills jästen löst sig .
Blanda i olivolja, salt och mjöl .
Arbeta ihop till en deg.
Häll lite olivolja på degen och vänd runt
så att den blir oljad runt om .
LÅT jäsa övertäckt med bakduk ca 1 timme
i rumstemperatur .
Ta upp degen på mjölad bänk och dela i
4 eller 8 bitar .
Forma dem till runda bullar .
Låt dem jäsa på mjölad bänk övertäckta med
bakduk ca 30 minuter i rumstemperatur .
Kavla eller platta ut degen till tunna kakor och
nagga dem med en gaffel .
Pensla med lite olivolja och strö på FLINGSALT.
GRÄDDA bröden på grillen tills de blåser upp
sig lite, ca 1 minut.
Vänd bröden och grädda dem färdigt 1 1/2- 2 min
beroende på värmen .
PAPRIKAYOGHURT :
HACKA paprika och persilja grovt .
Skala och riv vitlöken fint .
Riv det yttersta skalet av citronen .
BLANDA paprika, persilja, vitlök och
citronskal med yoghurt.
Smaka av med salt, peppar och några
droppar citronsaft .
SERVERA brödet med paprikayoghurt.
LYCKA TILL !
TREVLIG SOMMAR !
GRILLAT PÄRON MED LAGRAD OST OCH TRANBÄRSHONUNG . 4 PORT.
HEJSAN !
Det här måste ni prova !
HÄR ÄR RECEPTET :
1dl skållad mandel ,
1/2 dl torkade tranbär,
1 msk balsamvinäger ,
2 fasta päron ,
gärna Conference ,
2 msk smält smör ,
ca 165 g lagrad ost , (i bitar eller kuber)
SÅ HÄR GÖR DU :
ROSTA mandeln i en torr stekpanna på medelvärme .
Låt svalna och hacka grovt .
HACKA tranbären grovt .
Koka upp honung och balsamvinäger med tranbären
och låt svalna .
Vänd ner mandeln .
SKÄR päronen i halvor och kärna ur .
Pensla med smält smör och grilla sakta på indirekt
värme ca 10 minuter .
Vänd då och då .
SERVERA osten med grillade päron och tranbärs-
honung .
LYCKA TILL !
mmm....himla gott !
TREVLIG SOMMAR !
SALLAD MED STRÖSSELDRESSING ,...4 PORT .
HEJSAN !
Bäst salladsresultat får Du med torra
(slungade) blad med en god dressing på.
HÄR ÄR RECEPTET :
3 msk frön, t ex pumpakärnor
och solrosfrön
2 krm + 1 krm salt ,
1 msk vitvinsvinäger ,
1 tsk honungssenap ,
3 msk rapsolja ,
2 påsar mixsallad ,(a' 80 g)
SÅ HÄR GÖR DU :
Rosta frön och 2 krm salt i en medel-
varm stekpanna 3-4 min.
Rör ihop vinäger, honung, olja och
1 krm salt .
Skölj och slunga salladen väl, lägg
i en skål .
Strö över fröna och ringla över dressingen.
Himla god i sallad !
LYCKA TILL !
TREVLIG SOMMAR!
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)