lördag 2 juni 2018

GRILLAT BRÖD MED PAPRIKAYOGHURT,...8 SMÅ BRÖD.




                          HEJSAN !

Prova  det  här,  det  är  uppskattat !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
ca  15 g (ca 1 msk)  färsk  jäst
2 1/2  dl  kallt  vatten ,
1  msk  olivolja ,
1  tsk FLINGSALT ,
ca  5  dl  vetemjöl (BERTE QVARN )
ca  300 g)
PENSLING :
olivolja ,
FLINGSALT ,

PAPRIKAYOGHURT :
2 grillade  paprikor ,
1  kruka  bladpersilja ,
1  vitlöksklyfta ,
1/2  citron ,
2  dl  grekisk  yoghurt , 10 %
salt  och  svartpeppar .

SÅ  HÄR  GÖR  DU :

GRILLAT  BRÖD :
Smula  jästen  i  en  bunke .
Tillsätt  vattnet  och  rör  tills  jästen  löst  sig .
Blanda  i  olivolja,  salt  och  mjöl .
Arbeta  ihop  till  en  deg.
Häll  lite  olivolja  på  degen  och  vänd  runt
så  att  den  blir  oljad  runt  om .

LÅT  jäsa  övertäckt  med  bakduk  ca  1  timme
i  rumstemperatur .
Ta  upp  degen  på  mjölad  bänk  och  dela  i
4  eller  8  bitar .
Forma  dem  till  runda  bullar .
Låt  dem  jäsa  på  mjölad  bänk  övertäckta  med
bakduk  ca  30  minuter  i  rumstemperatur .
Kavla  eller  platta  ut  degen  till  tunna  kakor  och
nagga  dem  med  en  gaffel .
Pensla  med  lite  olivolja  och  strö  på  FLINGSALT.

GRÄDDA  bröden  på  grillen  tills  de  blåser  upp
sig  lite,  ca  1 minut.
Vänd  bröden  och  grädda  dem  färdigt  1 1/2- 2 min
beroende  på  värmen .

PAPRIKAYOGHURT :
HACKA  paprika  och  persilja  grovt .
Skala  och  riv  vitlöken  fint .
Riv  det  yttersta  skalet  av  citronen .

BLANDA  paprika,  persilja,  vitlök  och
citronskal  med  yoghurt.
Smaka  av  med  salt,  peppar  och  några
droppar  citronsaft .
SERVERA   brödet  med  paprikayoghurt.

LYCKA  TILL !
TREVLIG  SOMMAR !



GRILLAT PÄRON MED LAGRAD OST OCH TRANBÄRSHONUNG . 4 PORT.


                           HEJSAN !

Det  här  måste  ni  prova !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
1dl  skållad  mandel ,
1/2  dl  torkade  tranbär,
1  msk  balsamvinäger ,
2  fasta  päron ,
gärna  Conference ,
2  msk  smält  smör ,
ca  165 g  lagrad  ost , (i bitar  eller  kuber)

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
ROSTA  mandeln  i  en  torr  stekpanna  på  medelvärme .
Låt  svalna  och  hacka  grovt .
HACKA  tranbären  grovt .
Koka  upp  honung  och  balsamvinäger  med  tranbären
och  låt  svalna .
Vänd  ner  mandeln .
SKÄR  päronen  i  halvor  och  kärna  ur .
Pensla  med  smält  smör  och  grilla  sakta  på  indirekt
värme  ca  10  minuter .
Vänd  då  och  då .
SERVERA  osten  med  grillade  päron  och  tranbärs-
honung .

LYCKA  TILL !
mmm....himla  gott !

TREVLIG  SOMMAR !

SALLAD MED STRÖSSELDRESSING ,...4 PORT .





                                 HEJSAN !


Bäst  salladsresultat  får  Du  med  torra
(slungade) blad  med  en  god  dressing  på.

HÄR  ÄR  RECEPTET :

3  msk  frön,  t ex  pumpakärnor
och  solrosfrön
2  krm  + 1  krm  salt ,
1  msk  vitvinsvinäger ,
1   tsk  honungssenap ,
3  msk  rapsolja ,
2  påsar  mixsallad ,(a' 80 g)

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
Rosta  frön  och  2  krm  salt  i  en  medel-
varm  stekpanna  3-4  min.
Rör  ihop  vinäger,  honung,  olja  och
1  krm  salt .
Skölj  och  slunga  salladen  väl,  lägg
i  en  skål .
Strö  över fröna  och  ringla  över  dressingen.

Himla  god  i  sallad !

LYCKA  TILL !
TREVLIG  SOMMAR!