söndag 8 juni 2008

KASSLERLÅDA 4 PORT.

3 tomater
300 g kassler
2 stjälkar salladslök
3 ägg
3 dl matlagningsgrädde
3 dl riven ost.

Så här gör Du:
Hacka tomaterna
tärna kasslern
och salladslöken.
Lägg allt i en smord ugnsfast form.
Vispa samman ägg,grädde o´ost.
och häll det över det hackade i formen.

GRÄDDA:
30-40 min. ugn:200 grader

SERVERA :
Med sallad och ett gott bröd.

Smaklig Måltid.

.

KIWI OCH PÄRONSMOOTHIE 1 GLAS.

1 Kiwi
1 mjukt päron
2 dl lätt vaniljyoghurt
ev.2 krm Spirulinapulver.

Skala frukterna och dela i bitar.
Mixa snabbt frukt, yoghurt
och spirulina.
Servera genast.

om Du inte gillar päron
kanske Du kan ta banan
eller annan frukt Du gillar bättre.

Sätt några kiwiskivor på glaskanten
det ser festligt ut.

LEVERGRYTA MED PURJOLÖK OCH BACON.4PORT.

400g ugnötslever
1 purjolök
smör
2 msk vetemjöl
1 dl buljong
2 dl matlagningsgrädde
eller vispgrädde.
1 tsk salt
1 krm sv.peppar
1 paket bacon ca 150 g

Så här gör Du:
Torka levern. Skär den i centimetertjocka
strimlor.Skölj purjolöken och strimla den.
Bryn levern i lite smör i en stekpanna.
Tillsätt purjolöken .Strö över mjölet
och rör om.Späd med buljong och grädde.
Låt alltsammans koka på svag värme ca 5 min.
Smaksätt med salt och peppar.
Klipp baconet i strimlor rakt ner i en varm
stekpanna.Stek baconet och låt det rinna av
på hushållspapper.Strö baconet över grytan.

SERVERA:
med kokt ris eller potatis och sallad
och lingonsylt.

Det här är faktiskt väldigt gott.
prova.