måndag 18 november 2019

HEMGJORD MUSLI .



       
                   HEJSAN !

En stor burk hemgjord MUSLI .
Inte så dumt eller hur ?
Så himla gott på turkisk yoghurt.

HÄR ÄR RECEPTET :
5 dl havregryn
1 dl kokosflingor
1 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
1 msk kanel
2 msk honung
UGN :  175 grader i 15 minuter.

SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA  havregryn,  kokosflingor, solrosfrön
och  pumpakärnor i en skål .
TILLSÄTT  kanel och honung och rör runt med
en gaffel .
Lägg på en bakplåt och rosta i ugnen ca 15 min.
LÅT svalna och häll sedan upp i en burk .

SERVERA  muslin med fet yoghurt  och kiwi
och äpple skurna i tärningar eller hallon och blåbär.

LYCKA TILL !

                     
             

FARMORS SOCKERRINGAR, 45 KAKOR .



                  HEJSAN !

De här kakorna var också goda,
det är inget socker i degsmeten ,
-bara  pärlsocker på ringarna.

HÄR ÄR RECEPTET :
150 g kallt smör / margarin
5 dl vetemjöl
1/2 paket jäst, 25 g
1 1/2 dl kaffegrädde
GARNERING :
1 äggvita
pärlsocker

SÅ HÄR GÖR DU :
SMULA  smöret  i  mjölet  till  en
grynig  massa .
Rör ut jästen i grädden .
Tillsätt  grädden  och  arbeta  ihop
till  en  deg .  KNÅDA DEN INTE !
KAVLA  ut  till  en  1/2  cm  tjock
kaka  och  ta  ut  kakor  med  ringmått
ca  5  cm i diameter .
PENSLA  med hopvispad  äggvita och
strö  över  med  pärlsocker .
Lägg  på  bakpappersklädd  plåt och
låt  jäsa  långsamt  i  30  minuter .
GRÄDDA  mitt  i  ugnen  i  250  grader
tills  de  fått  lite  färg .
Låt  kallna  på  galler .

LYCKATILL !


FARMORS RÅGKAKOR, 75 KAKOR.



                      HEJSAN !

Dessa  kakor  tyckte  jag  var  godast  av dem  alla,
som  farmor  bakade  inför  Advent, och  Julens
ankommande.
Allt  luktade  så  gott !

HÄR ÄR RECEPTET :
100 g smör/margarin
1/2 dl strösocker
1 1/3 dl vetemjöl-BERTE QVARN
1 1/3 dl rågsikt
1/2 tsk bakpulver
40 mandlar till garnering

SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA  allt  på  bakbordet .
Baka  ihop  till  en  deg .
Forma  degen  till  två  eller  tre  rullar .
Forma  varje  rulle  till  en  trekantig  längd.
(ungefär som Tobleronechoklad- form ).
SKÄR längderna  i  1/2 cm  tjocka  bitar.
Lägg dem  på  bakpappersklädd  plåt  och
dekorera  med  en  halv  skållad  mandel.
GRÄDDA dem  rostgula  ca  10  minuter
mitt i ugnen  i  175  grader .

LYCKA TILL !