torsdag 23 juli 2020

PICKNICKSALLAD , 4 PORT.



                                  HEJSAN !

HÄRLIGT  matig sallad som kan packas
i små portionsskålar med lock .
Som tas med ut; till en bergknalle eller
vart utflykten bär...!

HÄR ÄR RECEPTET :
3 tomater
1/2 kruka mynta
4 dl grovt hackad persilja
2 dl helt mat-vete
1 rödlök
4 msk olivolja
saft av 1/2 citron
1/2 tsk salt
2 krm grovmalen svartpeppar.

SÅ HÄR GÖR DU :
TÄRNA tomaterna .  Finhacka myntan .
Blanda tomater, mynta, persilja och
mat-vete i en skål .
HACKA rödlöken och lägg överst i skålen.
Blanda olja , citron, salt och peppar , häll
dressingen över salladen .

SMAKLIG MÅLTID !

KOKSGRATINERADE JORDGUBBAR , 4 PORT.



                                HEJSAN !

Den här desserten har man alltid tid att göra !
Superenkelt och mycket gott med  en kula
vaniljglass till .

HÄR ÄR RECEPTET :
1 liter jordgubbar
3 kiwier
1 lime
1 dl råsocker
2 dl kokosflingor
1 liter vaniljglass
UGN :200  Grader (övervärme)

SÅ HÄR GÖR DU :
HALVERA jordgubbarna, skala kiwin  och skär i bitar,
fördela i 4 ugnsfasta portionsformar .
TVÄTTA  limen och riv skalet .
Blanda limeskal med råsocker och kokosflingor.
Fördela överst i formarna .
STÄLL in i ugn,  högt upp ,  och grilla i 5 - 10 min,
kontrollera så att inte kokosflingorna bränns utan
bara får fin färg .
SERVERA  med  vaniljglass .

mmm...å, Njut !

LYCKA TILL !

OSTPLÄTTAR MED RÄKOR, 4 PERS.


                              HEJSAN !

mmm... det här är himla gott !
Det utspisades på en "dam-lunch" !

HÄR ÄR RECEPTET :
3 ägg
1 krm salt
100 g Philadelphiaost
1 msk FIBERHUSK
3 avokador
250 g körsbärstomater
250 g skalade räkor
1 dl CREME Fraiche
salt och pepparmix eller
lite citronpeppar
färsk dill

SÅ HÄR GÖR DU :

SÄTT ugnen på 150 grader .
DELA äggen och vispa vitor och salt
med elvisp till ett hårt skum .
Vispa gulorna med Philadelphiaost
och FIBERHUSK .
Blanda ihop allt försiktigt så att det
mesta av luften blir kvar .
KLICKA ut 8 plättar på en plåt med
bakplåtspapper.
Grädda i ugnen 30 minuter.
SKÄR avokadorna i bitar och tomaterna
i kvartar .
Fördela räkor, avokado och tomater på
ostplättarna och klicka på CREME Fraichen .
Salta och pepparmixa, eller med citronpeppar.
DEKORERA med dill .

Visst kan DU bjuda maken på denna goda lunch,
- det har jag gjort och det slog väl ut !

LYCKA TILL !