lördag 12 november 2016

GLÖGG I MAT .


HEJSAN !

I dessa tider ska Du veta att glögg inte bara kan drickas
utan också användas som smaksättare .
Skala päron och dela dem i halvor .
Ta bort  skaft och kärnhus .
Lägg dem i en kastrull, riv skalet av 1 citron över
och tillsätt lite citronsaft .
Slå över vinglögg och koka tills päronen är mjuka.
Låt dem kallna i glöggspadet .
SERVERA med vispad grädde !

mmm...gott !

LYCKA TILL !

GLÖGG - VINBÄRSGLÖGG ,


HEJSAN !

Det här är ett ALKOHOLFRITT alternativ !
Inte dumt alls !

HÄR ÄR RECEPTET :

svartvinbärssaft ,
vatten ,
4 bitar pomeransskal ,
5 hela kryddnejlikor ,
några kardemummakärnor ,

SERVERING :
Russin ,
skållad mandel ,

SÅ HÄR GÖR DU :

BLANDA  saft och vatten i en kastrull
till en mycket stark saft .
Tillsätt  kryddorna .
HETTA upp allt och kyl därefter glöggen .
Täck över och låt vila över natten .
SILA från kryddorna  och värm upp glöggen
på nytt vid serveringen .
SERVERA med russin och skållad mandel .

LYCKA TILL !