lördag 12 november 2016
GLÖGG I MAT .
HEJSAN !
I dessa tider ska Du veta att glögg inte bara kan drickas
utan också användas som smaksättare .
Skala päron och dela dem i halvor .
Ta bort skaft och kärnhus .
Lägg dem i en kastrull, riv skalet av 1 citron över
och tillsätt lite citronsaft .
Slå över vinglögg och koka tills päronen är mjuka.
Låt dem kallna i glöggspadet .
SERVERA med vispad grädde !
mmm...gott !
LYCKA TILL !
GLÖGG - VINBÄRSGLÖGG ,
HEJSAN !
Det här är ett ALKOHOLFRITT alternativ !
Inte dumt alls !
HÄR ÄR RECEPTET :
svartvinbärssaft ,
vatten ,
4 bitar pomeransskal ,
5 hela kryddnejlikor ,
några kardemummakärnor ,
SERVERING :
Russin ,
skållad mandel ,
SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA saft och vatten i en kastrull
till en mycket stark saft .
Tillsätt kryddorna .
HETTA upp allt och kyl därefter glöggen .
Täck över och låt vila över natten .
SILA från kryddorna och värm upp glöggen
på nytt vid serveringen .
SERVERA med russin och skållad mandel .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)