torsdag 7 januari 2016

SVARTA BÖNOR & BROCCOLI 2 PORT.

HEJSAN ! mmm...Låt KYCKLING- eller FLÄSKFILEN få sällskap av den här goda blandningen av idel nyttigheter ! HÄR ÄR RECEPTET : 1 BURK SVARTA BÖNOR , CA 400 G, 100 G BROCCOLI , 1 TOMAT , 1LITEN RÖDLÖK , 1 NÄVE RUCOLASALLAD , SALT å PEPPAR , 1/2 DL SÖTMANDEL , 2 MSK KALLPRESSAD OLIVOLJA . SÅ HÄR GÖR DU : SPOLA av bönorna i ett DURKSLAG . SKÖLJ och skär broccolin i mindre bitar . FÖRVÄLL den i lättsaltat vatten ett par minuter . SKÖLJ och skär tomaten i små tärningar . SKALA och finhacka löken . SKÖLJ och hacka rucolan grovt . BLANDA allt i en skål . SMAKA av med lite salt å peppar . HACKA mandeln och strö den över salladen . RINGLA över oljan . HOPPAS PÅ SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !

SESAMSTEKT LAX MED INGEFÄRSSMÖR 4 PORT.

HEJSAN ! mmm...Så himla gott ! HÄR ÄR RECEPTET : 2 DL BASMATIRIS , 1 VITLÖKSKLYFTA , 1 KRM SALT , 1 MSK RIVEN INGEFÄRA CA 3 CM , 25 G RUMSTEMPERERAT SMÖR , 4 LAXFILEER a' 125 g , 1/2 DL SESAMFRÖN , 1 MSK RAPSOLJA , 2 KRM SALT , 300 G HARICOTS VERTS , VID SERVERING : JAPANSK SOJA , SÅ HÄR GÖR DU : KOKA riset enligt anvisningen på förpackningen . SKALA vitlöken . STÖT vitlök och salt i en mortel . SKALA och riv ingefäran . RÖR ihop vitlök, ingefära och smör. SÄTT på vatten till HERICOTS VERTSEN . SKÄR laxen i stora skinnfria kuber , rulla dem i sesamfröna och stek i oljan tills fröna får lite färg . SALTA . KOKA bönorna i välsaltat vatten några minuter . HÄLL av kokvattnet , rör ner smöret . SERVERA , med lax, ris och soja . SMAKLIG MÅLTID ! -jättegott med ingefärssmör på bönorna .