torsdag 10 mars 2016

LAX TIKKA MED GRÖNSAKSCOUSCOUS, 4 PORT.


HEJSAN!
MIDDAGSDAGS !
HÄR ÄR RECEPTET:
1 dl naturell  yoghurt eller matyoghurt ,
2 msk lime, pressad ,
1 tsk salt ,
1 msk GARAM MASALA ,
1 krm svartpeppar eller pepparmix ,
400 g lax ,
GRÖNSAKSCOUSCOUS  :
4 dl COUSCOUS ,
1 paprika , tärnad ,
1 bit purjolök , tunt skivad ,
2 tomater , tärnade .
SÅ  HÄR  GÖR  DU  : UGN : 200 GRADER .
Blanda yoghurt, lime, salt och kryddor i en skål .
Blanda i laxbitarna , täck över och låt stå i kylen ca 2 timmar .
Vänd bitarna någon gång under tiden .
Lägg laxen i en ugnssäker form och baka mitten av ugnen tills
laxen precis är genomstekt , 15 - 20 minuter .
Tillaga COUSCOUSEN enligt  anvisning på förpackningen .
Blanda i grönsakerna , ställ grytan på svag värme och låt
blandningen  bli varm . Smaka av den med lite salt och servera
till laxen .
SMAKLIG  MÅLTID ,    LYCKA TILL !

INGAS RÄKRÄTT , TILL MÅNGA


HEJSAN!
Detta recept fick jag av min kära väninna Inga,
himla gott kan Du tro , Du ska ha en långpanna.
HÄR ÄR RECEPTET :
10 kokta potatisar ,
10 kokta ägg ,
2 buntar dill ,
1 kg  räkor ,
2 formfranska , bara innanmätet , i krutongstorlek ,
250 -300 g smör -skirat ,
2 påsar SMÖGENSÅS.
SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SMÖRA långpannan.   Täck botten med tunt skivad potatis.
Därovanpå  kokta skivade ägg .  Klipp dillen , strö den över äggen.
Gör SMÖGENSÅSEN och häll den över äggen .
Rensade räkor lägges ovanpå såsen .
Smula franskan i krutongstorlek , inte kanterna .
Sist skirat smör, som Du häller över alltihop .
UGN :200 GRADER , 10 - 15 MIN .
LYCKA TILL !