söndag 2 augusti 2015

LUNCHSMÖRGÅS 1 PERSON.

HEJSAN !

NU VAR DET LÄNGESEN, MEN FÖRR HADE JAG
MED EN SÅ'N HÄR MACKA TILL ARBETET .
DÅ GJORDE JAG EN STOR SATS
MOROTSMAJONNÄS, - DEN HÅLLER SIG FRÄSCH
I KYLEN ETT PAR DAGAR .

2 ROSTADE BRÖDSKIVOR

MOROTSMAJONNÄS :
1/2 MEDELSTOR MOROT
2 MSK CREME FRAICHE
2 MSK MAJONNÄS
SALT Å PEPPAR

FYLLNING:
SALLAD
1 - 2  TJOCKA SKIVOR OST
1 STEKT ÄGG

SKALA OCH RIV MOROTEN  GROVT.
BLANDA DEN MED CREME FRAICHE
OCH  MAJONNÄS.
KRYDDA .
LÄGG ETT SALLADSBLAD PÅ EN AV
BRÖDSKIVORNA .
FÖRDELA MOROTSMAJONNÄSEN PÅ
BRÖDET OCH LÄGG SEDAN PÅ OST
OCH ETT VÄNDSTEKT ÄGG .
AVSLUTA MED EN BRÖDSKIVA TILL .

SMAKLIG MÅLTID !

RISBOLLAR 14 ST.

HEJSAN !

NU KÄNNER JAG FÖR VEGETARISK KOST
VI PROVAR !

JASMINRIS , mmm...SÅ HIMLA GOTT !
DET KOKAR SNABBT OCH SKA  VARA
LITE KLIBBIGA.

1 MEDELSTOR GUL LÖK
LITE OLJA
4 DL KOKT KALLT JASMINRIS
3 ÄGG
2 1/2 DL RIVEN OST
1 DL FINT RIVEN PARMESAN
1 DL SKORPMJÖL
SALT,PEPPAR
SKORPMJÖL TILL PANERING
2 LIER MATOLJA

SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA OCH FINHACKA LÖKEN .
FRÄS DEN I LITE OLJA NÅGRA MINUTER
TILLS DEN MJUKNAT MEN INTE FÅTT FÄRG .
BLANDA LÖKEN MED RIS, ÄGG,OST OCH SKORPMJÖL .
KRYDDA .
FORMA TILL BOLLAR SOM DU RULLAR I SKORPMJÖL .

HETTA UPP OLJAN .
PROVA OM DEN ÄR VARM NOG GENOM ATT SLÄPPA
NER EN BIT BRÖD.
DET SKA FRÄSA RUNT BRÖDBITEN OCH DEN SKA
SNABBT FÅ FÄRG .
FRITERA  BOLLARNA  ETT PAR MINUTER TILLS
 DE ÄR GYLLENE .

SERVERA RISBOLLARNA MED EN SVAMPSÅS .
så himla gott !

LYCKA TILL !

MAUDS GODA PASTEJER . 10 - 12 ST.

HEJSAN !

NÄR JAG SKA GÖRA DE HÄR PASTEJERNA, SÅ HAR JAG INTE PAJDEG,
UTAN HAR ISTÄLLET OMELETTSMET -DET GÅR FORTARE OCH ÄR
EKLARE ATT ANVÄNDA.

SÅ HÄR GÖR DU :
4 ÄGG
1,5 DL VISPGRÄDDE
1,5 DL VATTEN
1/2 TSK SALT

FYLLNING:
VARMRÖKT LAX
OCH
SPARRISKNOPP

VISPA IHOP OMELETTSMETEN.
LÄGG VARMRÖKT LAX I NÅGRA FOLIEFORMAR
OCH SPARRISKNOPP I DE ANDRA 
(KOKA UPP LÄTTSALTAT VATTEN LÄGG I SPARRISEN
NÄR VATTNET KOKAR UPP PÅ NYTT STÄNG PLATTAN
OCH TA BORT KASTRULLEN - LÅT SPARRISEN DRA ,
KOLLA MED STICKA  NÄR DEN ÄR KLAR)

FYLL PÅ MED OMELETTSMET NÄR DU LAGT I SPARRIS ELLER LAX
I FOLIEFORMARNA .
STÄLL FORMARNA I EN LITEN LÅNGPANNA OCH IN I UGNEN I 20 MIN.
UGN : 200 GRADER .

SERVERA MED EN GOD SALLAD OCH NÅGOT GOTT ATT DRICKA .
LYCKA TILL !