HEJSAN !
Den här katrinplommonkakan hade vi som efterrätt , mm...himla gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
250 g kärnfria katrinplommon
25 -30 g sötmandel
4 msk strösocker
3 dl vispgrädde
1/2 vaniljstång
75 g smör / margarin
4 äggvitor
SÅ HÄR GÖR DU :
1, SÄTT ugnen på 175 grader .
2, LÄGG katrinplommon i en smord ugnssäker form .
3, SKÅLLA mandeln . Hacka den grovt.
Strö den över katrinplommonen .
4, VISPA äggulor och socker poröst .
5, KOKA upp grädden med vaniljstången snittad
på längden .
6, TAG upp vaniljstången och häll den kokande
grädden över äggulorna under kraftig vispning .
Tillsätt fettet . Rör om tills det är smält .
Låt krämen svalna ..
7, VISPA äggvitorna till hårt skum .
Rör först ner hälften i äggsmeten och vänd därefter
försiktigt ner resten .
8, HÄLL smeten över katrinplommonen .
9, GRÄDDA på galler i nedre delen av ugnen ca 30 min.
10, SERVERA KAKAN VARM ELLER LJUMMEN
MED VISPAD GRÄDDE .
HOPPAS DET SMAKAR och LYCKA TILL !