torsdag 14 maj 2009

GORGONZOLA & FÄNKÅLSDIP . 10 PORT

1 Fänkålsstånd
250 g gorgonzola
ev . 1/2 dl creme fraiche .

Så här gör DU :
Skär fänkålen i bitar .
Förväll den i kokande vatten
tills den är mjuk .
Kör den i mixer så att den blir som en kräm .
Tillsätt gorgonzolan och mixa till en slät kräm .
Tillsätt ev . lite creme fraiche
för konsistensens skull .
Ställ kallt i 30 min.Servera som dip
till grönsaksstavar .

Jag gillar denna .
prova DU också .

BRIETÅRTA MED FRUKT . 4 PORT .

Vi fortsätter med ÖVERRASKNING ...

150 g brieost
2 färska fikon
2 clementiner
1 msk rödvinssirap
lite kryddgrönt

Så här gör DU :
Lägg upp brieosten på ett vackert fat .
Skär fikonen i tunna klyftor och
skär rent klementinerna från hinnor .
Lägg fikon och clementinklyftor
på brieosten .
Ringla över rödvinssirapen .
DEKORERA med kryddgrönt.
Servera med ett gott bröd ,
kex eller pepparkakor .

Iväntan på sommaren ..

trevlig kväll .

PEPPARKAKSMUFFINS 10-12 ST .

ÖVERRASKNING ?
fort går det , kolla ..

Vispa samman 1 PAKETMIX
FÖR MJUK PEPPARKAKA enl .
anv. på förpackningen.
Fyll pappersformar till 2/3
och grädda i 225 grader
i ca 12 minuter.
Kontrollera med sticka att
muffinsen är klara .
Vispa 1 1/2 dl vispgrädde
och lägg en klick grädde på
varje muffins .
DEKORERA : med GRANAT-
ÄPPELKÄRNOR .

Inte ofta jag använder mix ,
men det händer .

LYCKA TILL !