onsdag 23 september 2009

INKOKT STRÖMMING. 4 PORT.

Det var länge´sen jag gjorde detta.
Men har tänkt på det ofta.
Så nu är det dags.

500 g strömmingsfilee
rensad
1 tsk salt
3 msk finhackad dill

LAG:0,75 dl ättikssprit
4 dl vatten
1/2 dl socker
2 tsk salt
1 liten skalad skivad
gul lök.
5-6 vitpepparkorn
6-8 kryddpepparkorn
1 lagerbärsblad

TILLBEHÖR:
Kokt potatis,sallad,bröd,dryck.

Så här gör DU:
Lägg strömmingsfileerna med
köttsidan upp och strö på
salt och dill.
Rulla ihop och lägg rulladerna
med skarven ner i en låg vid
kastrull.
Koka upp alla ingredienserna
till lagen i en annan kastrull.
Häll den heta lagen över strömminingen.
Låt det koka upp och sedan sjuda
under lock ca 8 minuter.
Låt strömmingen svalna i spadet.
Garnera med dill.
Servera med kokt potatis, bröd
och dryck.

SMAKLIG MÅLTID!

KALVSYLTA MED RÖDBETSPOTATISSALLAD 1 PORT.

Det här kan DU göra bara till DIG,
innan barna ska hämtas på dagis
och innan middagen ska stå på bordet.

100 g kalvsylta
SALLAD:
1 litet äpple, 2 små inlagda rödbetor
1 kokt kall medelstor potatia
1/4 -1/2 tsk riven pepparrot
ev. lite salt

TILLBEHÖR:färsk gurka,bröd,o´dryck.

Så här gör DU:
Kärna ur äpplet och skär det
och rödbetorna i små tärningar.
Tärna potatisen.
Blanda potatis,rödbetor,
äpple och pepparrot.
Salta ev. lätt.
SERVERA kalvsyltan med salladen,
gurka,bröd, o´dryck.

SMAKLIG MÅLTID!
Denna gillar jag.