tisdag 5 juli 2022

MIN SUPERGODA RABARBERPAJ , (4 småpajer ) (dessert)

 


                            HEJSAN !


SERVERA  den här pajen i små portionsskålar så

alla middagsgäster får sin egen minipaj .


HÄR ÄR RECEPTET :

BOTTEN 

3 dl mandelmjöl

1 ägg 

50 g smör/margarin

1/2 dl rörsocker


FYLLNING

2 rabarberstänger

1 1/2 dl grädde

1/2 dl rörsocker

1 kryddmått vaniljpulver

2 äggulor


SÅ HÄR GÖR DU :

1)  SÄTT  ugnen på 200 grader .

Blanda alla ingredienser till botten i en skål 

och tryck ut degen i små pajformar .

Sätt in i frysen 10 minuter .

2 )  FÖRGRÄDDA  pajerna i 10 minuter 

Skala rabarber och skär i små bitar .

Koka upp grädde i en kastrull och lägg ner 

rabarber, rörsocker och vaniljpulver .

3 )  TA av från värmen och vispa ner äggulorna.

Häll fyllningen i paj-formarna och sätt in i ugnen 

i ca 20 minuter .


SERVERA med vaniljsås !

LYCKA TILL !