söndag 19 januari 2014

PAJRUTOR MED SALAMI OCH FETAOST. 6 PORT.

Picknick i vintersol !

Paj är alltid lika gott och enkelt
att ta med i matlådan.
Skär den i lagom portionsbitar
i förväg och svep in dem i  lite
smörgåspapper.

PAJDEG:
3 dl vetemjöl
125 g smör /margarin
2 msk kallt vatten.
FYLLNING:
3 ägg
2 dl CREME Fraiche
1 - 1 1/2 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
150 g salami
1/2 dl gröna oliver
(urkärnade)
200 g fetaost
1 1/2 dl  riven lagrad ost
t ex Västerbottenost
UGN :225 GRADER

SÅ HÄR GÖR DU:
BLANDA mjöl och matfett
gärna  i en matberedare .
Tillsätt vatten och arbeta samman
degen till en deg-boll .
Svep in den i plastfolie och låt
vila kallt ca 20 minuter .
TRYCK eller kavla ut degen i
en pajform med avtagbar kant
24 cm i diameter.
Nagga bottnen med en gaffel och
förgrädda i nedre delen av ugnen
ca 10 minuter .
FYLLNING:
VISPA samman ägg , CREME
Fraiche och mjölk.
Krydda med salt och peppar.
STRIMLA salamin .
Halvera oliverna .
Tärna fetaosten.
Fördela fyllningen i pajskalet och
strö över osten .
Häll över äggstanningen .
Grädda pajen i nedre delen av ugnen
tills ytan fått fin färg och stanningen
har stelnat ca 40 minuter .

Hoppas att det smakar  och    ha så kul i backen !
LYCKA TILL !