fredag 22 februari 2019

CHOKLAD - KOKOSKAKA , MED GRÄDDE OCH BANAN .




                       HEJSAN !

Den här är mmm... himla god !

HÄR ÄR RECEPTET :
150 g smör/margarin
2 dl socker
3 ägg
1 dl gräddfil
1 dl kokosflingor
3 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 1/2 tsk bakpulver
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 175 grader.  Smörj och bröa en bakform
rymd ca 1 1/2 liter .
RÖR smör och socker smidigt.  Tillsätt ett ägg i taget och
rör kraftigt mellan varje.  Rör ner gräddfilen .
Blanda  mjöl, kakao, kokosflingor  och bakpulver. 
Blanda i det i smeten.  Häll smeten i formen .

GRÄDDA kakan långt ner i ugnen tills den fått fin färg och
är genomgräddad, ca 45 minuter .
Låt den svalna något i formen  och stjälp sedan upp den .

STRYK lite vispad grädde över kakan och lägg på bananskivor
eventuellt lite aningens kanel.

LYCKA TILL !

GRATINERAD SQUASH, 2 PORT.




                    HEJSAN !

Inte så dumt !

HÄR ÄR RECEPTET :
1 medelstor squash, ca 400 g
50 g färska champinjoner
3 msk finstrimlad purjolök eller salladslök
2 tsk bordsmargarin
1 ägg
75 g riven ost
1 msk hackad färsk timjan eller körvel
salt, peppar
SÄTT  ugnen  225 grader. Skölj squashen  och skär den i halvor
på längden .  Skrapa ur inkråmet med en tsk utan att skada skalet.
Ställ skalen i en ugnssäker form.
HÄLL  en tunn bottenskyla av vatten i formen . Täck med
aluminiumfolie och koka skalen i ugnen tills de börjar bli lite mjuka,
8 - 10 minuter.
SKÖLJ och skiva under tiden champinjonerna  och  hacka squash-
inkråmet .  Fräs champinjoner och purjolök  eller  salladslök i
margarinet i en stekpanna på ganska svag värme .
VISPA upp ägget och rör ner ost, squash-inkråm, kryddor och de
frästa grönsakerna .
Fördela blandningen i squashskalen .
GRATINERA rätten i ugnen tills osten smält och ytan fått fin färg
15 - 20 minuter .
SERVERA som ensamrätt med brytbröd eller kokt ris .

SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !