HEJSAN !
Festlig som en tårta blir den här kakan
med sin goda kaffeglasyr och många
mandlar - mandelspån .
HÄR ÄR RECEPTET :
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
100 g smält smör /margarin
25 g sötmandel
2 msk grädde
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
GLASYR :
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 msk smält smör
1 1/2 msk starkt kallt kaffe
rostade mandelspån
till garnering
SÅ HÄR GÖR DU :
VISPA ägg och socker pösigt .
Tillsätt smält smör , mald mandel
och grädde .
Sikta ner vetemjölet - BERTE QVARN
blandat med bakpulvret.
HÄLL smeten i en väl smord, bröad form
som rymmer ca 1 1/2 liter, och grädda i
175 grader ca 40 minuter eller tills kakan
känns torr .
GLASYR :
SIKTA florsocker och vaniljsocker och blanda
och blanda ner det i det smälta smöret .
Tillsätt kaffet och rör till en slät massa .
BRED glasyren över den ljumma kakan
och strö på rostad mandel .
SERVERING : vispad grädde , mm...så himla gott !
LYCKA TILL !