torsdag 28 juli 2022

DOPP -- i -- KOPP, 4 PORT. (entrerätt )

 


                             HEJSAN !


Detta är en klassiker för potatisälskare .


HÄR ÄR RECEPTET :

KOKA små potatisar med dill .

Lägg en stor klick smör och klippt dill 

i kaffekoppar, - en för varje gäst .

Häll lite av potatisvattnet i kopparna så 

att smöret smälter .

Krydda efter smak och doppa potatisen i 

smöret .

ÄT OCH NJUT !


LYCKA TILL !


FÄRSKPOTATIS PÅ RUCOLA - BÄDD , 4 PORT, (lunch/middag, buffe') .

 


                                   HEJSAN !


EN HÄRLIG OCH LITE ANNORLUNDA POTATISSALLAD .

ÄT DEN TILL KÖTT OCH FISK ELLER SOM ENSAMRÄTT .

(så här blev det till slut) !

HÄR ÄR RECEPTET :
ca 800 g färskpotatis

1 rödlök

1 kruka rucolasallad

1 bunt rädisor


DILLVINÄGRETT :

2 msk olja

1 msk vinäger

2 msk vatten

1 tsk fransk senap

2 msk finklippt dill

1 kryddmått salt

1/2 kryddmått vitpeppar


SÅ HÄR GÖR DU :
1) KOKA potatisen, skala och skiva den .

Skala och skiva löken tunt och skölj salladen .

2) LÄGG rucolasalladen på ett större fat eller 

på 4 tallrikar .

Lägg potatisskivor och lökskivor ovanpå.

3) SKAKA samman dillvinägretten av alla 

ingredienserna .  Häll den över salladen .

4) GARNERA  med skivade rädisor  - som 

en ring runt på tallriken ,

om Du använder ett stort fat 

SERVERA salladen med ett gott bröd + 

något att dricka .


SMAKLIG MÅLTID !

LYCKA TILL !