söndag 24 mars 2013

KRÄMIG YOGHURTGLASS. 4 PERS.

Gillar Ni yoghurt?
Då gillar Ni nog detta också!

Servera glassen med hallon eller hallonsås.

4 dl naturell yoghurt
2tsk vaniljsocker
3 msk florsocker
2 bananer
3 msk koncentrerad apelsinjuice
Så här gör DU:
Blanda bananerna tillsammans med
apelsinjuicen  i matberedare eller mixern.
Tillsätt florsocker,vaniljsocker och yoghurten.
Blanda riktigt väl.
FRYS glassblandningen i en form i frysen
ca 4 timmar.
Servera med hallon.

mmm...
LYCKA TILL!

CHOKLADTRYFFEL MED KAFFESMAK. 25 ST.

Det här var njutbart !
Smått och gott till kaffet
efter en god middag!

Det här behövs till 25 stycken.
225 g mörk blockchoklad
1 dl vispgrädde
1 msk starkt kaffe
kakaopulver
Så här gör DU:
Bryt chokladen i bitar och låt den
smälta över vattenbad.
Tag kastrullen från värmen och
rör ner vispgrädden.
Smaksätt med kaffet .
Låt svalna.
Rulla små runda kulor och
doppa dem i kakaon.
Servera med en kopp kaffe.

NJUT!

LJUVLIG RABARBERPAJ. 4 PERSONER.

mmm... den är är smarrig kan Du tro!

3/4 kg rabarber
ca 200 g socker
2 dl vatten
2 tsk vaniljsocker
DEG:
125 g smör/margarin
125 g socker
1 ägg
125 g kokosflingor
50 g vetemjöl

Så här gör DU:
KOKA upp en lag av vatten och socker.
Ansa rabarbern och skär dem i bitar.
Lägg ner dem i sockerlagen och låt dem
koka i 4 minuter.
Ta upp rabarbern och lägg dem i en
eldfast form.
Koka lagen tills den blir som sirap.
Rör ner vaniljsockret.
HÄLL lagen över rabarbern.
Rör ihop ägg,socker och smör.
Blanda ner kokosflingorna och mjölet.
Fördela degen över rabarbern med en
sked eller gaffel.
GRÄDDA i 200 grader, i ca 25 minuter
eller tills ytan är gyllengul.
SERVERA med vispad grädde.

mmm...så himla gott!
LYCKA TILL!

PAPRIKA GÖMMOR.

Det här var inte dumt heller.

FYLL små,röda, urgröpta paprikor
eller tomater - nästan ända upp till-
kanten med skalade räkor.
TOPPA med en sås av lika delar
vitlöksost och lättcreme fraiche.
KLICKA på rödkornskaviar och
strö över klippt gräslök.

En liten förrätt !
LYCKA TILL!

ANNORLUNDA AROMSMÖR.

Det här var jättegott!

1 stor gul paprika
200 g smör
1/2 röd tärnad paprika
1/2 grön tärnad paprika
2 tsk senap
1 pressad vitlöksklyfta
salt å peppar

Så här gör DU:
SKÄR ett lock av den gula paprikan
(vid skaftet)
Plocka ur hinnor och kärnor.
Rör smöret mjukt och tillsätt
övriga ingredienser.
Tryck ner aromsmöret i den
gula paprikan.
Ställ kallt att stelna.
Skär i tunna skivor och servera
till stekt och grillat kött.

Jättefint blev det och dessutom ser det fint ut!
LYCKA TILL!