lördag 5 mars 2011

GULLANS CHOKLADDRÖM .

Alla blir glada när denna
SUPERGODA mjuka kaka ställs
fram på bordet.
Prova får DU se:

4 msk kakao
100 g smör/margarin
2 dl mjölk
2 ägg
3 dl strösocker
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk vaniljsocker
KRÄM:
75 g smör/margarin
1 1/2 dl florsocker
1 äggula
2-3 tsk vaniljsocker

Så här gör DU:
Blanda kakao,smör och mjölk
i en kastrull och låt det
koka upp under vispning.
Låt det svalna.
Vispa ägg och socker
vitt och pösigt.
Blanda mjöl,bakpulver
och vaniljsocker.
Blanda växelvis ner
chokladsmeten och
mjölblandningen i
äggsmeten.
Häll i välsmord och bröad
rund eller avlång form.
GRÄDDA i 175-200 grader
i 40-45 minuter.

Låt kakan kallna.
Rör under tiden ihop krämen.
När kakan svalnat dela den
i 3 delar och bre kräm emellan.
Förvara den svalt.

HIMLA GO'.
LYCKA TILL!