söndag 19 augusti 2018

HALLOUMI MED UGNSBAKADE GRÖNSAKER OCH MYNTASALLAD. 4 PORT.




                    HEJSAN !

Det här var det godaste jag ätit på länge !
Allt i samma form .

HÄR ÄR RECEPTET :
8 stora potatisar,
1 msk flytande margarin,
eller olivolja,
2 paprikor ,
1 rödlök,
400 g blomkål,
150 g cocktailtomater,
250 g HALLOMIOST,
APRIKOSSTRÖSSEL:
2msk pumpafrön,
TILL SERVERING:
MYNTA -TSATSIKI :
1/2 gurka,
3 dl Turkisk Yoghurt,
1 msk finhackad mynta,
salt å peppar,
1 krm socker,
UGN:225 grader.

SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA och skär potatisen i klyftor.  Bred ut den i en långpanna.
Ringla över margarin eller olja och ugnsbaka i 225 grader i ca 40 min.
Skär paprikan i ganska stora bitar och rödlöken i klyftor .
Dela blomkålen i buketter .  Tillsätt paprika, rödlök, blomkål och tomater
efter halva tiden.   Salta .  SKÄR  HALLOMIOSTEN  i skivor och lägg
dem bredvid grönsakerna  när  det  återstår  10 minuter.
Hacka aprikoserna fint och blanda dem med pumpafröna .
SERVERA  de ugnsbakade grönsakerna varma med HALLOUMIOST,
aprikos-strössel  och mynta-tsatsiki .

LYCKA TILL !