tisdag 9 augusti 2016

SALTA SNURROR , 30 ST.


HEJSAN !

Har Ni smakat dessa någon gång ?
Det är ett frasigt tilltugg till ett glas vin eller öl .

HÄR ÄR RECEPTET :

275 g kyld smördeg,
200 g fetaost,
100 g bladspenat,
1 tsk citronpeppar,
1/2 tsk malen muskotnöt (Santa Maria)
PENSLING :
1 ägg,
1 msk solrosfrön,
UGN :225 GRADER.

SÅ HÄR GÖR DU :

RULLA ut smördegen på lätt mjölat bakbord.
Smula fetaosten över degen .
Skölj och torka bladspenaten.
Fördela den på osten.
Dofta över citronpeppar och muskot.
RULLA samman smördegen som en rulltårta.
Skär rullen i 1 1/2 cm tjocka skivor, lägg på
plåt med bakplåtspapper .
Pensla med uppvispat ägg, strö över solrosfrön.
GRÄDDA mitt i ugnen ca 8 min. tills snurrorna
är gyllene .
(ser ut som en kanelbulle).
men ack så goda till ett glas vin eller
ett glas öl !
PROVA NI OCKSÅ !
                                    LYCKA TILL !