måndag 16 november 2015
KORGBRÖD MED POLENTA , ÄPPLE OCH ÖRTER . 2 BRÖD.
HEJSAN !
Nu ska vi baka Bröd...å ..mmm, det här är jättegott !
HÄR ÄR RECEPTET :
3 DL POLENTAGRYN .
5 DL VATTEN .
25 G JÄST .
2 TSK SALT .
2 MSK OLIVOLJA .
2 MSK HONUNG ELLER SIRAP .
2 GROVRIVNA ÄPPLEN .
1/2 DL FÄRSK ROSMARIN OCH OREGANO HACKAT .
CA 13 DL LJUST OCH MILT FULLKORNSVETEMJÖL .
UGN :175 GRADER .
SÅ HÄR GÖR DU :
LÄGG Polentagrynen i en degbunke .
Koka upp vattnet och häll det över grynen .
Rör om och låt svalna till 37 grader .
SMULA ner jästen och tillsätt salt, olivolja,
honung ,rivna äpplen ,och nästan allt fullkornsvetemjöl .
Arbeta ihop till en smidig deg .
Låt den jäsa under bakduk , ca 40 minuter .
ARBETA ihop degen på mjölat bakbord och forma den till 2 bröd.
Mjöla 2 brödkorgar och tryck ner degen i dem .
Låt jäsa 15-20 minuter .
VÄND upp bröden ur korgarna på plåt med bakplåtspapper .
Låt bröden jäsa i ytterligare 20 minuter .
GRÄDDA bröden i nedre delen av ugnen, ca 40 minuter .
Låt bröden kallna på galler .
LYCKA TILL !
HALLONSMOOTHIE 2 GLAS.
HEJSAN !
När jag har bestämt mig för att baka
lite av varje , då ställer jag mig inte ,
för att laga mat. Istället kan det bli en
SMOOTHIE , prova Ni också !
HÄR ÄR RECEPTET :
MIXA 300 g Hallon ,
med 2 dl Tranbärsjuice .
TILLSÄTT 2 dl Vaniljyoghurt ,
och kör några varv med mixern .
Häll upp i glas.
Det gick väl snabbt eller ?
LYCKA TILL !
KOKOSKAKOR MED LIME 20 ST.
HEJSAN !
mmm...HIMLA GOA' !
50 G SMÖR ,
1 1/2 DL FLAGAD MANDEL ,
RIVET SKAL av 1 LIME' ,
1 DL STRÖSOCKER ,
1 TSK BAKPULVER ,
3 DL KOKOSFLINGOR ,
1 ÄGG , UGN: 175 GRADER .
SÅ HÄR GÖR DU :
SMÄLT SMÖRET, i en kastrull, ta
kastrullen från värmen .
TILLSÄTT flagad MANDEL , LIMESKAL ,
och STRÖSOCKER .
BLANDA BAKPULVER och KOKOS . VÄND ner
i det SMÄLTA SMÖRET och tillsätt ÄGGET .
KLICKA ut smeten på Bakplåtspapper och
Grädda mitt i ugnen ca 7 minuter .
HOPPAS ATT DE FALLER ER I SMAKEN !
SAFFRANS-KAKA MED SÖTNINGSMEDEL 8 - 10 BITAR.
HEJSAN!
Nu närmar sig ADVENT, med stormsteg.
Det här är en saftig och fin kaka med härlig
smak av SAFFRAN, som passar fint till en
kopp nybryggt kaffe eller te .
HÄR ÄR RECEPTET :
4 DL VETEMJÖL ,
1 DL STRÖSÖTNINGSMEDEL ,
2 TSK BAKPULVER ,
1/2 FÖRPACKNING SAFFRAN 0,5 G
100 G SMÖR/MARGARIN ,
1 ÄGG , 1 1/2 DL MJÖLK .
UGN 200 GRADER .
SÅ HÄR GÖR DU:
SMÖRJ och BRÖA en kakform ca 1,5 liter .
BLANDA MJÖL, SÖTNINGSMEDEL, BAKPULVER
och SAFFRAN i en skål , gärna i matberedaren.
FINFÖRDELA SMÖRET i blandningen till en grynig massa .
TILLSÄTT ÄGG, och MJÖLK och arbeta ihop till en smet .
KLICKA ut smeten i formen och GRÄDDA i nedre delen av
ugnen ca 30 minuter .
LÅT svalna något innan den stjälps upp .
TREVLIG FIKASTUND !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)