tisdag 31 oktober 2017
FJÄRILSKOTLETT MED GRÄDDSTUVADE MORÖTTER 4 PORT .
HEJSAN !
DETTA ÄR ETT RIKTIGT BARNDOMSMINNE .
- GRÄDDSTUVADE MORÖTTER , DET KUNDE VI HA
TILL BÅDE KORV OCH SKINKA , SÅ HIMLA GOTT !
HÄR ÄR RECEPTET :
4 tjocka kotletter, ca 500 g
smält smör ,
1 tsk salt ,
1 krm vitpeppar ,
1 tsk körvel ,
MOROTSSTUVNING :
500 g morötter ,
vatten ,
2 tsk salt / liter vatten ,
1 msk vetemjöl ,
2 dl mjölk ,
2 dl vispgrädde ,
1/2 dl finklippt persilja ,
1/2 tsk salt
SÅ HÄR GÖR DU :
Börja med morotsstuvningen :
Skala morötter och skär dem i skivor .
Koka dem nästan mjuka i lättsaltat vatten
under lock .
Häll av vattnet .
Rör ut vetemjölet i mjölken .
Rör ner det och grädden i morötterna .
Låt sjuda utan lock ca 5 minuter .
Tillsätt persilja och salt .
SKÄR kotletterna på höjden, nästan igenom
- men så att de fortfarande hänger ihop .
Vik ut och platta till dem .
Pensla med lite smör .
STEK kotletterna i stekpanna eller grilla i
grillpanna 2- 3 minuter / sida .
Salta och krydda .
SERVERA kotletterna med morotsstuvning
och potatis + en grönsallad .
LYCKA TILL !
Går bra att djupfrysa .
FISKGRATÄNG GREVE , 4 PORT .
HEJSAN !
Denna är så himla go' , men blir det något över
kan Du frysa den !
HÄR ÄR RECEPTET :
600 g torsk eller gös,
1 tsk salt ,
1 msk smör /margarin ,
4 tomater ,
1/2 dl smulat vitt matbröd ,
1 dl riven lagrad ost, t ex greve ,
1 1/2 dl vispgrädde ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader .
Vik ihop FISKFILEERNA och lägg dem i
en smord ugnssäker form .
Strö över salt och klicka över smör/margarin .
Stek i ugnen ca 10 minuter .
HÄLL bort spadet som bildats .
Skölj och skiva tomaterna .
Lägg dem på FISKFILEERNA .
Blanda smulat bröd, ost och vispgrädde .
FÖRDELA GRÄDD- blandningen över fisken .
Stek i ugnen ytterligare ca 15 minuter .
SERVERA med t ex spenat och kokt potatis .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)