onsdag 22 april 2020

KORVPUCKAR MED ROTMOS, 2 PORT.



                        HEJSAN !

Nu är det bäst att passa på att äta rotmos,
innan säsongen är över !

HÄR ÄR RECEPTET :
1 liten kålrot, 500 g i skivor
1 liten morot 100 g i skivor
3 dl buljong
2 potatisar, 150 g i skivor
1 tsk smör/margarin
salt och peppar
250 g kycklingkorv
1 msk skånsk senap
4 skivor rödlök
4 basilikablad
2 msk riven ost
GARNERA med rosmarinkvist
SERVERA med  senap och tomatklyftor

SÅ HÄR GÖR DU :

SÄTT UGNEN PÅ 225 GRADER.
Koka kålrot och morot i buljongen 10 minuter.
Tillsätt  potatisen och koka allt mjukt ca 10 min till.
Häll av spadet men spara det .
MOSA rotfrukterna, rör ner smöret och späd med
buljongen till önskad konsistens .   Krydda.
SKÄR korven i 12 skivor .
Lägg ihop dem 3 och 3 med senap, lök och basilika
emellan i en ugnsfast form .
Strö ost över .
BAKA  mitt i ugnen ca 15bminuter .

LYCKA TILL !
och
SMAKLIG MÅLTID !

DU kan såklart ta vanligt potatismos ,
om DU gillar det bättre .