lördag 23 juli 2011

GAMLA GODINGAR-FLÄSKFILE MED BANAN. 4 PORT.

Detta är en riktig KLASSIKER.

DU gör den om o om igen.
Så himla god.

Det här behöver DU:
150 g bacon
500 g fläskfile
1-2 msk smör/margarin
salt o peppar
2 1/2 banan
1 burk clementiner
3 dl matlagningsgrädde
3 tsk curry
2 msk mango chutney
1 pressad vitlöksklyfta

GARNERING:
Persilja

TILLBEHÖR:
ris, sallad
UGN:175 grader.

Så här gör DU:
Klipp baconet i bitar och
fräs det knaprigt i stekpanna.
Låt det rinna av på en bit
hushållspapper.
Putsa fläskfile'n och skär den
i 3 cm tjocka skivor.

BRYN köttbitarna gyllenbruna
runtom i smöret,salta o peppra.
Lägg det brynta köttet i en
smord ugnssäker form.
Skiva bananerna och låt
clementinerna rinna av väl.
Fördela frukten över köttet
och strö över baconbitarna.

BLANDA grädde,curry,mango chutney
och den pressade vitlöksklyftan.
Vispa samman och häll blandningen
över köttet.

GRATINERA, mitt i ugnen ca 20 min.
DEKORERA, med finklippt persilja
och SERVERA, med ris,sallad och
lite extra mango chutney.

ALL LYCKA TILL! SMAKLIG MÅLTID!

TANDOORI -KYCKLING & RIS. 4 PORT.

Detta åt jag häromda'n.
Jättegott och snabbt gick det.

3 dl ris
1 paket tandoori-kryddad
strimlad kyckling,ca 350 g
2 msk smör/margarin
2 paprikor gärna i
olika färger
3 msk finhackad persilja

Så här gör DU:
Koka riset enl. anvisning
på förpackningen.

Fräs kycklingstrimlorna
i matfettet,låt puttra i
sin egen sås 5 min.

Ansa och hacka paprikorna.
Rör ner i det kokta riset.
Strö över finhackad persilja.

Jättesmarrigt.
TREVLIG SOMMAR!