tisdag 24 mars 2009

FALUGRYTA MED FULLKORNSRIS O´ SPENAT. 4 PORT.

mmm,detta är också jättegott.
Prova DU med.

500 g falukorv
2 dl fullkornsris, quinoa
1 burk pastasås (typ dolmio)
1 gul lök
1 stor morot
1 vitlöksklyfta
smör /olja till stekning
1 påse färsk spenat.

Så här gör DU :
Koka riset enl. anvisning på paketet.
Strimla lök , vitlök o´korv , slanta moroten.
Fräs i lite smör el.olja och rör ned tomatsåsen.
Låt det hela puttra i 10 min. eller tills
morotsbitarna känns mjuka.
Lägg upp qunoa och falugryta.
Toppa med en grön kvist.

SMAKLIG MÅLTID.

LAXFILE MED KIKÄRTSMOS. 4 PORTIONER.

Gillar DU kikärter ?
Smaka då på detta goda mos.

4 bitar laxfile
1/2 kg potatis
1 burk väl avrunna kikärter
200 g ärter
En skvätt mjölk
Olivolja eller smör
salt o´peppar
citron och oliver.

Så här gör DU :
Skala , dela i mindre bitar och koka dem .
Lägg i kikärter och ärter när potatisen nästan är klar.
Slå av vattnet och pressa genom potatispress.-
eller med elvisp.
Rör ut med mjölk och en smörklick
eller en skvätt olivolja .
Smaka av med salt och peppar
Spara lite ärter och kikärter för dekoration.
Ugnsbaka laxfilen .
Krydda med salt o´peppar och gärna en droppe citronsaft.
Servera alltsammans varmt.

SMAKLIG MÅLTID.