lördag 29 juli 2023

BLÅBÄRSKAKA MED HAVRE - CRUNCH 14 BITAR .

 


                        HEJSAN  !


Bjud  in  på  kaffe  och  en mjukisfavorit .

Låt  mig  fresta  med  blåbärskaka  med

havretäcke .

HEMBAKAT ÄR LJUVLIGT !


HÄR ÄR RECEPTET :

50  g smör /margarin

1 dl mjölk

1 ägg

3/4 dl strösocker

2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 nypa salt

2 1/2 dl frysta blåbär

HAVRE -KRUNCH :

1 msk hela kardemummakärnor

100 g smör

2 dl havregryn

1 1/2 dl vetemjöl

1 1/2 dl strösocker

GARNERING :
florsocker

TILLBEHÖR :

vispgrädde


SÅ HÄR GÖR DU :
1)  SÄTT ugnen på 175  grader .

Kläm fast ett bakplåtspapper i botten 

av en springform , ca 25 cm i diameter 

och smörj kanten .

2)  HAVRE KRUNCH :

Mortla kardemumman eller mixa i en 

kryddmixer.

Smält smöret och rör i havregryn , mjöl ,

kardemumma och socker . Ställ åt sidan .

3)  SMÄLT smöret , tillsätt mjölken och

ställ åt  sidan .

4)  VISPA ägg och socker vitt och fluffigt .

Blanda de torra ingredienserna och sikta

ner i smeten .

Rör i mjölk - och smörblandningen och rör

till en jämn smet .

5)  HÄLL smeten i formen och fördela 2 dl

 av de frysta blåbären ovanpå,strö på smulorna

och toppa sedan med resten av blåbären .

6)  GRÄDDA i mitten av ugnen i 35 - 40 min ,

tills smulorna blivit gyllene och fått fin färg .

Pudra över florsocker vid servering och bjud 

gärna lite vispad grädde till .


LYCKA TILL !