HEJSAN !
Bjud in på kaffe och en mjukisfavorit .
Låt mig fresta med blåbärskaka med
havretäcke .
HEMBAKAT ÄR LJUVLIGT !
HÄR ÄR RECEPTET :
50 g smör /margarin
1 dl mjölk
1 ägg
3/4 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 1/2 dl frysta blåbär
HAVRE -KRUNCH :
1 msk hela kardemummakärnor
100 g smör
2 dl havregryn
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl strösocker
GARNERING :
florsocker
TILLBEHÖR :
vispgrädde
SÅ HÄR GÖR DU :
1) SÄTT ugnen på 175 grader .
Kläm fast ett bakplåtspapper i botten
av en springform , ca 25 cm i diameter
och smörj kanten .
2) HAVRE KRUNCH :
Mortla kardemumman eller mixa i en
kryddmixer.
Smält smöret och rör i havregryn , mjöl ,
kardemumma och socker . Ställ åt sidan .
3) SMÄLT smöret , tillsätt mjölken och
ställ åt sidan .
4) VISPA ägg och socker vitt och fluffigt .
Blanda de torra ingredienserna och sikta
ner i smeten .
Rör i mjölk - och smörblandningen och rör
till en jämn smet .
5) HÄLL smeten i formen och fördela 2 dl
av de frysta blåbären ovanpå,strö på smulorna
och toppa sedan med resten av blåbären .
6) GRÄDDA i mitten av ugnen i 35 - 40 min ,
tills smulorna blivit gyllene och fått fin färg .
Pudra över florsocker vid servering och bjud
gärna lite vispad grädde till .
LYCKA TILL !