söndag 15 mars 2020
SMULPAJ MED ÄPPLEN ,4 PERS. Efterrätt ,
HEJSAN !
mmm...å, så himla njutbart, efter kyckling med TANDOORI .
Smulpajen , en riktig trotjänare till dessert ,
- så omtyckt av alla !
HÄR ÄR RECEPTET :
smul-deg :
75 g smör/margarin - rumstemp.
75 g socker
2 1/2 dl vetemjöl
1 msk kanel
fyllning :
6 äpplen
3 msk socker
1 msk kanel
1 tsk kardemumma
SÅ HÄR GÖR DU :
Sätt ugnen på 200 grader .
Arbeta ihop alla ingredienserna
till degen till en smulig massa .
Skala och skär äpple i klyftor .
Rör samman socker, kanel och
kardemumma .
Lägg äppelklyftorna i en ugnsfast
form, strö över sockerblandningen .
Täck med smul-degen och grädda
i ca 20 minuter tills den fått fin färg .
LYCKA TILL !
KYCKLING PÅ INDISKT VIS , 4 PERS.
HEJSAN !
En riktig tandoori ska lagas i en speciell ugn, säges det .
Här får vi vackert nöja oss med köksspisen .
Tandoorikryddan är en blandning som öppnar
genvägen till det Indiska köket .
HÄR ÄR RECEPTET :
600 g KYCKLINGFILE'
1 msk tandoorikrydda
2 msk vetemjöl
4 msk veteströbröd
salt och vitpeppar
rapsolja
TILL SÅSEN :
2 dl mager CREME Fraiche
3 msk majonnäs
1 vitlöksklyfta
1 tsk vitvinsvinäger
ATT ÄTA TILL :
Ris, 500 g wokgrönsaker, NAAN-bröd.
SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA såsen av CREME Fraiche,
majonnäs, pressad vitlök och vinäger.
Smaka av med salt och vitpeppar .
DELA KYCKLINGFILE'ERNA i tre
delar på längden .
Blanda TANDOORI- kryddan med
vetemjöl och veteströbröd.
RULLA kycklingbitarna i blandningen
och stek i rapsolja .
Lägg bitarna i en ugnsfast form i ugnen
på 175 grader i 10 - 12 minuter eller tills
de är genomstekta .
STEK wokgrönsakerna hastigt med raps-
olja i het panna .
RIS smakar bäst till och lite färska örter
lyfter rätten både i smak och utseende.
NAAN-bröd är supergott till och snudd
på ett måste till Indisk mat .
mmm...!
SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)