onsdag 20 juni 2018

KARDEMUMSIGA RUTOR ,...40 ST.




                 
                         HEJSAN !

Känner  Du  någon  som  är  svag  för  kardemumma ?
Fyll  en  fin  burk  med  rutor  och  överraska !

HÄR  ÄR  RECEPTET :

150  g  smör  eller  margarin ,
1/2  dl  strösocker ,
2  tsk  malen  kardemumma ,
3 1/2 - 4  dl  kärnvetemjöl ,

GLASYR :
2  dl  florsocker ,
1 - 2  msk  vatten ,
UGN 200  GRADER .

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
RÖR  smör  och  socker  vitt  och  poröst .
Tillsätt  kardemumma  och  mjöl ,
rör  till  en  jämn  smet .
Klä  en  långpanna  26 x 35  cm,  med  bak-
plåtspapper .
Bred  ut  smeten  i  långpannan .
GRÄDDA  mitt  i  ugnen  ca  12  minuter .
Skär  den  varma  kakan  i  rutor .
Låt  svalna .

GLASYR :
RÖR  ut  vattnet  droppvis  i  florsockret  
till  en  trögflytande  glasyr.
Ringla  den  över  kakorna .

TREVLIG  SOMMAR ,

LYCKA  TILL !

MIDSOMMAR , - APELSINDOFTANDE KARRE'SPETT,...4 PERS.




                                HEJSAN !

Alla  gillar  ju  inte  SILL  å  GRÄDDFIL,
Det  här  var  gott !
Prova  Ni  också !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
1  kg  FLÄSKKARRE'
rosmarin  och  apelsinskivor ,

MARINAD :
1  tsk  fransk  senap ,
2  msk  olivolja ,
1  msk  flytande  honung ,
1  apelsin  skal + saft ,
1 1/2  msk  finhackad  rosmarin ,
1/2  tsk  salt ,
1  krm  svartpeppar ,
TIPS !
           LÄGG  köttet  i  marinaden  redan  på  morgonen
           och  låt  stå  i  kylen  fram  till  kvällen ./

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
BLANDA  samtliga  ingredienser  till  marinaden .
Dela  köttet  i  bitar  eller  i  stavar .
BLANDA  marinad  och  kött  i  en  bunke  eller
plastpåse  och  gnid in  marinaden   i  köttet .
Låt  marinera  30  minuter-   minimum .
Ta  upp  köttet  och  låt  rinna  av ;
torka  av  köttet  något  om  det  behövs .
GRILLA  över  fin  glödbädd,  3-4  minuter  på
varje  sida .
GARNERA  med  färsk  rosmarin  och  apelsinskivor
vid  serveringen .

TREVLIG  SOMMAR ,

LYCKA  TILL !

ROSTAD HAVREGRYNSGRÖT ,....4 PORT .





                           HEJSAN !

Variera  Din  gröt  med  att  rosta  havregrynen .
Då  får  gröten  en  helt  annan  smak,  lite  nötaktig, 
mycket  godare  tycker  jag , - vad  tycker  Ni ?

HÄR  ÄR  RECEPTET :
2  dl  fiberhavregryn ,
4  dl  vatten ,
2  krm  salt ,
4  msk  granatäpple -kärnor ,
6  dl  mjölkdryck ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
ROSTA  havregrynen  i  en  torr  varm
stekpanna  tills  de  får  lite  färg .
Häll  över  i  en  kastrull  och  tillsätt
vatten  och  salt .
Låt  gröten  koka  3 - 4  minuter .
STRÖ  över  granatäpplekärnor   och  servera
med  mjölk .

TREVLIG  SOMMAR ,

LYCKA  TILL !