tisdag 8 september 2009

VARMA SMÖRGÅSAR 4 PERS.

...lätt och gott när vännerna tittar in.

Ska vi prova med RÄKFYLLDA HORN,
4 Horn eller gifflar
5 hg räkor med skal
1 burk skivade champinjoner 150 g
1 bunt dill
1 pkt fryst hollandaisesås
4 msk riven parmesanost

Så här gör DU:
Skär av ovandelen på bröden
och gröp ur inkråmet.
Rosta bröden lätt i ugnen.
Skal räkorna.
Hacka dillen.
Tina såsen och blanda i räkor,
champinjoner och dill.
Fyll bröden med räkröran och
strö på parmesanost.
GRATINERA i 250 grader i 5 min.

mmm,LYCKA TILL!

SÅS MED SÄLTA .4-6 PERS.

Till grönsaker passar det bra med
en salt sås,här är en kall sås
smaksatt med kaviar.

3 dl gräddfil
1 dl creme fraiche
2-3 msk majonnäs
1 dl kaviar
1 dl hackad dill

Så här gör DU:
Blanda gräddfil och
creme fraiche.
Smaksätt med majonnäs
och kaviar.
Rör till sist ner hackad dill.

Prova o´se om det passar DIG!
LYCKA TILL !

SNABB ÄPPELKAKA 8-10 BITAR.

Ibland har jag en paket färdigmix
i skåpet,pepparkaka,sockerkaka
himla käckt när någon dyker upp.

Rör samman 1 pkt mix för
pepparkaka enl. anv. på
förpackningen.
Och häll i en rund, smord
och bröad form,ca 24 cm i diam.
Kärna ur och klyfta 2 äpplen.
Lägg dem i ett vackert mönster
i smeten
GRÄDDA enl.anv.på förpackningen.
SERVERA med en klick vaniljglass.
eller färdigköpt vaniljsås .

mmm, så njutbart .
LYCKA TILL!

SPAGETTIOMELETT 4 PORT.

Kolla här då´
om du får spagetti
eller annan pasta över.
Så gör DU så här.

4 ägg
2 dl mjölk
200 g mozzarella
4 dl pasta
salt peppar
smör till stekning

Så här gör DU:
Blanda ägg och mjölk.
Rör ner mozzarella och
spagetti .
Salta och peppra.
Hetta upp en stekpanna
med lite matfett.
Häll i blandningen och
stek på medelvärme till en
fast och gyllene kaka i 7-8 min.
Vänd den upp och ner på ett fat.
Skär upp i tårtbitar och
servera gärna skivad tomat och
skinka till.

Jättegott.
SMAKLIG MÅLTID.

ITALIENSK KALVGRYTA 4 PORT.

Detta är riktig FESTMAT.
Men någon gång i livet
känns det rätt.

Ska vi prova?
1 gul lök
1 purjolök
2 morötter
1 kg kalvlägg
ca 2 cm tjocka
1/2 dl vetemjöl
till panering
salt,peppar
2-3 msk smör
2 dl tärnad rotselleri
3 dl vitt vin eller
buljong
1 burk hela tomater400g
2 klyftor vitlök
2 tsk timjan
2 lagerblad
3 kvistar persilja
GARNERING:
1 citron, skalet
2 vitlöksklyftor
1 dl finhackad persilja

Så här gör DU:
Skär löken i klyftor,
purjolöken i slantar
och morötterna i tärningar.
Vänd kalvläggsskivorna i en
blandning av vetemjöl ,salt
och peppar.
Bryn dem i matfettet i en
stor,tjockbottnad kastrull.
Tillsätt grönsakerna och
späd med vin eller buljong.
Tillsätt tomaterna och
pressa i vitlöken.
Krydda med timjan,lagerblad
och persiljekvistar.
Låt puttra i 45 minuter.
GARNERING:
Blanda samman rivet citronskal,
finhackad vitlök och
finhackad persilja,
strö sedan blandningen
över grytan.
Servera gärna med kokt ris.

osso buco, heter egentligen
denna klassiska italienska
gryta med kalvlägg.
Det går också att använda
fläsklägg om så önskas.

SMAKLIG MÅLTID
OCH
LYCKA TILL !

Jag har smakat dem båda
mmmm,så gott.

MAKARONIPUDDING 4 PORT.

Detta var längesen,men ack så gott.

Sätt ugnen på 200 grader.
4 dl makaroner
eller
5 dl snabbmakaroner
(ca 1-1 1/2 liter kokta)
200 g kassler, rökt skinka
eller korv.
1 gul lök eller
1 liten purjolök.
2 dl riven ost.
ÄGGSTANNING:
3 ägg
4 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm sv.peppar.

Så här gör DU:
Sätt på ugnen.
Skala och hacka löken
eller snitta,
skölj och skär purjolöken
i tunna skivor.
Koka makaronrna se förp.
Låt löken koka med några min.
Häll upp makaronrna i ett durkslag.
Spola dem i kallt vatten och
låt dem rinna av .
Bred ut makaronerna på ett
ugnssäkert fat.
Skär kött eller korv i tärningar.
Blanda dem och osten med makaronerna.
Vispa samman ägg,mjölk,salt och peppar.
Häll det över makaronrna.
GRÄDDA puddingen mitt i ugnen
tills den fått vacker färg,ca 30 min.

Jag tror att alla blir glada
att äta denna rätt.
Vad tror DU ?