torsdag 2 mars 2017

MARGARETAS MUSLI 8-10 PORT.



            HEJSAN !

Egenhändigt gjorda flingor, så mycket godare än köpta
tycker jag !

HÄR ÄR RECEPTET :

2 dl havregryn,
2 dl RÅGFLINGOR,
2 dl cornflakes ,
3 msk krossade linfrö,
2 msk hackade nötter,
3 msk russin,
2 msk kokosflingor,
2 msk nyponsoppspulver,

SÅ HÄR GÖR  DU :

SÄTT UGNEN PÅ 200 GRADER.
Lägg alla ingredienserna  UTOM russin och  nyponsoppspulver
i en mindre långpanna eller ugnsfast form.
ROSTA  ca 5 minuter mitt i ugnen.
PASSA NOGA för det bränns lätt.
Låt svalna något och blanda sedan i russin och nyponsoppspulver.
Häll upp på tät burk.

LYCKA TILL !

FREDAGS- SPETT MED MANGOSÅS, 4 PERS.



           HEJSAN !

Det här tycker jag är festligt att mumsa på en fredags-kväll !
Vad tycker Du ?

HÄR  ÄR RECEPTET :
ca 400 g nötfärs/blandfärs,
½ dl svarta oliver,
1 dl finhackad fetaost,
1 dl finhackad rucola-sallad,
1 ägg,
salt, peppar,
smör,
träspett.
MANGOSÅS :
3 mogna mangor,

SÅ HÄR GÖR DU :
Börja med såsen :  DELA  mangofrukterna på längden,
på båda sidor om kärnan .
Skär varje del i klyftor och skär loss  klyftorna från skalet.
Kör i mixer till slät sås .
BLANDA  köttfärs, oliver, fetaost, rucola och ägg.
Salta och peppra.
Forma  färsen till avlånga köttbullar och stek dem i smör.
TRÄ upp de färdigstekta  bullarna på spett.

SERVERA  med  mangosås och  sprödvärmt bröd .

TREVLIG  KVÄLL !