fredag 16 mars 2018
LÄTTGJORD APELSINSORBET , 4 PORT .
HEJSAN !
En fräsch apelsinsorbet som är riktigt lättgjord.
Du behöver inte någon glassmaskin för att
göra den .
Gott att avsluta middagen med.
HÄR ÄR RECEPTET :
10 minuter + 4 timmars infrysning.
3 äggvitor ,
1 dl koncentrerad apelsinjuice,
SÅ HÄR GÖR DU :
VISPA äggvitorna till ett styvt skum.
Blanda försiktigt ner juicen .
Bred ut smeten i en form och frys
minst 4 timmar .
SKEDA sorben upp i dessert-glas och
garnera eventuellt med citronmeliss .
SERVERA genast .
LYCKA TILL !
INGEFÄRSPÄRON MED LINGONRIPPEL. 4 PORT .
HEJSAN !
mmm....En dessert som Du kan göra
helt klar dagen före .
Päronen blir bara godare av att ligga
i lagen länge och suga upp smaken
av ingefära och lime .
HÄR ÄR RECEPTET :
Saft och skal från en lime,
ca 4 cm ingefära ,
1 liter vatten ,
2 dl råsocker ,
1/2 paket vaniljglass , ca 3 dl ,
3 msk rårörda lingon ,
SÅ HÄR GÖR DU :
TVÄTTA limen och fin-riv skalet .
Pressa ur saften .
Skala och riv ingefäran .
KOKA upp vattnet med skal och
saft från limen och ingefäran
med socker .
SKALA päronen och skär bort
blomfästet .
Koka dem i lagen 10 - 15 minuter.
Känn med sticka, om de är mjuka
är de klara .
Låt päronen svalna i lagen .
LÅT glassen bli lite mjuk och rör
därefter försiktigt i rårörda lingon
till ett fint rippel .
Frys eventuellt in glassen igen .
HALVERA päronen och servera med
lingonglass samt eventuellt lite av
det goda spadet från päronlagen .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)