fredag 16 mars 2018

LÄTTGJORD APELSINSORBET , 4 PORT .




                         HEJSAN !

En  fräsch  apelsinsorbet  som  är  riktigt  lättgjord.
Du  behöver  inte  någon  glassmaskin  för  att
göra  den .
Gott  att  avsluta  middagen  med.

HÄR  ÄR  RECEPTET :
10  minuter  +  4  timmars  infrysning.
3  äggvitor ,
1  dl  koncentrerad  apelsinjuice,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
VISPA  äggvitorna  till  ett  styvt  skum.
Blanda  försiktigt  ner  juicen .
Bred  ut  smeten  i  en  form  och  frys
minst  4  timmar .
SKEDA  sorben  upp  i  dessert-glas  och
garnera   eventuellt  med   citronmeliss .
SERVERA   genast .

LYCKA   TILL !

INGEFÄRSPÄRON MED LINGONRIPPEL. 4 PORT .




                     HEJSAN !

mmm....En  dessert  som  Du  kan  göra
helt  klar  dagen  före .
Päronen  blir  bara  godare  av  att  ligga
i  lagen  länge  och  suga  upp  smaken
av  ingefära  och  lime .

HÄR  ÄR  RECEPTET :
Saft  och  skal  från  en  lime,
ca  4  cm  ingefära ,
1  liter  vatten ,
2  dl  råsocker ,
1/2  paket  vaniljglass ,  ca  3  dl ,
3  msk  rårörda  lingon ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
TVÄTTA  limen  och  fin-riv  skalet .
Pressa  ur  saften .
Skala   och  riv  ingefäran .
KOKA  upp  vattnet  med  skal  och
saft  från  limen  och  ingefäran
med  socker .
SKALA  päronen  och  skär  bort
blomfästet .
Koka  dem  i  lagen  10 - 15  minuter.
Känn  med  sticka,  om  de  är  mjuka
är  de  klara .
Låt  päronen  svalna  i  lagen .
LÅT  glassen  bli  lite  mjuk  och  rör
därefter  försiktigt  i   rårörda   lingon
till  ett  fint  rippel .
Frys  eventuellt  in  glassen  igen .
HALVERA  päronen  och  servera  med
lingonglass   samt   eventuellt   lite  av
det  goda  spadet   från   päronlagen .

LYCKA  TILL !