onsdag 11 september 2019

SVAMPSOPPA MED HALLOUMISPETT , 4 PERS.




                           HEJSAN !

HÄR ÄR RECEPTET :
4  schalottenlökar
1 vitlök
smör/margarin
400 g frysta  förvällda kantareller
2 msk kycklingfond
4 dl vatten
3 dl grädde
1 msk frysta  franska  örter
1 msk KETJAP MANIS (söt soja)
salt och vitpeppar

HALLOUMISPETT :
8 träspett
1/2 paket  HALLOUMIOST
2 msk olja
lite färsk basilika
8 cocktailtomater

SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA och finhacka lök och vitlök.
Hetta upp en kastrull med smör och
bryn löken någon minut.
Tillsätt  svampen  och  bryn i 5 min .
Strö på salt och peppar.  Häll på fond,
vatten och grädde .
Smaksätt med franska örter och soja .
Låt koka ca 10 minuter.
GÖR spetten genom att skära osten i
bitar .  Hetta upp en stekpanna med olja
och bryn osten i någon minut.
Dela tomaterna .  Varva ost, tomat och
basilika på spetten .
HÄLL upp soppan i fyra skålar .
Toppa med HALLOUMI- SPETTEN .

SMAKLIG MÅLTID !

MOROTS - OCH BROCCOLILASAGNE, 4 PERS.



                         HEJSAN !

Smaka på den här godingen !
Den är från en matlagningskurs, temat var
att " laga grönt ".

HÄR ÄR RECEPTET :
1 gul lök
200 g morötter
2 msk rapsolja/olivolja
500 g krossade tomater
1 tsk strösocker
1 tsk torkad  basilika
2 dl lätt CREME Fraiche
salt
250 g broccoli
150 - 200 g färska lasagneplattor
500 g keso naturell

SÅ HÄR GÖR DU :
HACKA löken fint.  Skala och riv morötterna grovt.
Fräs löken mjuk och genomskinlig i olja i en kastrull.
Tillsätt morötterna och låt dem fräsa med några min.
Häll i tomatkross och låt såsen koka 15 minuter.
Rör ner socker, basilika och CREME Fraiche .
Smaka av med salt .
SÄTT ugnen på 225 grader .
Skär broccolin i skivor .  Varva tomatsås, broccoli ,
lasagneplattor och keso i en smord ugnsform .
Börja med tomatsås och avsluta med tomatsås och keso.
GRÄDDA lasagnen  mitt i  ugnen  30 - 35 minuter.

SERVERA med blad,  sockerärter, och  tomatsallad .

LYCKA TILL  och  SMAKLIG MÅLTID !