tisdag 18 oktober 2011

GRÄDDSTUVAD GURKA. 4 PORT.

Har DU smakat detta nå'n gång?
Med det här tillbehöret
behövs ingen sås!
Jättegott till stekt fisk
och korv tillsammans med
kokt potatis.

2 gurkor
1 msk smör
2 tsk osötad senap
2 dl vispgrädde
1 pressad vitlöksklyfta

Så här gör DU:
SKALA och dela gurkorna på längden.
Gröp ur kärnorna.
SKÄR gurkhalvorna i 1 cm tjocka skivor.
Förväll dem i kokande lättsaltat vatten
3-5 minuter.
HÄLL av vattnet och lägg gurkbitarna
i en gryta med smöret.
RÖR ut senapen i grädden.
Häll grädden över gurkbitarna.
Pressa i vitlöksklyftan och låt
allt koka ihop tills det har tjocknat,
5-10 minuter.
Smaka av med salt o' peppar.

Lite ovanligt,men väldigt gott!
LYCKA TILL!