torsdag 22 november 2018

DÅ - TIDENS, SKORPMJÖLSKAKA .



              HEJSAN !

Så här bakades mjuka kakor  på 1940 -talet ...mmm.. så goda .


HÄR ÄR RECEPTET :
2 ägg
2 kaffekoppar strösocker (ca 3 dl)
40 g mald sötmandel
7 malda bittermandlar
3/4 dl grädde
2 kaffekoppar skorpsmulor (ca 3 dl)
1 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver
SÅ HÄR GÖR DU :
VISPA ägg och socker pösigt .
Tillsätt den malda mandeln, smält smör, grädde, skorpsmulor
och vetemjölet blandat med bakpulvret .
HÄLL smeten i en smord och bröad avlång form  rymd 1 1/2 liter
och grädda  i  175 - 200 grader tills kakan känns torr ca 45 min.
KAKAN kan sjunka ihop i mitten ibland,  men den är ändå inte
"dö- bakad". Det beror på SKORP -smulorna, som kan vara mer eller
mindre söta .

LYCKA TILL !