tisdag 29 maj 2018
YOGHURTMARINERAD FLÄSKKARRE' 4 PORT .
HEJSAN !
Det här var ju väldigt gott, prova Ni också att smaka !
HÄR ÄR RECEPTET :
600 g FLÄSKFILE'
MARINAD :
2 dl matlagningsyoghurt ,
2 tsk gurkmeja ,
1 tsk spiskummin ,
1 vitlöksklyfta ,
1 tsk SAMBAL OELEK ,
1 tsk rivet citronskal ,
SÅ HÄR GÖR DU :
PUTSA bort benen på KARRE'N.
RÖR samman ingredienserna till
marinaden .
Lägg i KARRE'N och låt den marinera
2 timmar i kylen .
TA upp den från marinaden och grilla
3-4 minuter på varje sida tills den är
genomstekt .
Tid : 15 minuter.
LYCKA TILL !
SOMMARGRATÄNG FRÅN BOHUSLÄN .....4 PORT.
HEJSAN !
Sommaren är bjudningarnas tid !
Här är en fantastisk krämig gratäng
med rökt fisk och kaviar .
Servera med grovt bröd .
HÄR ÄR RECEPTET :
400 g rökt makrill,
varmrökt lax eller
rensad böckling,
6 kokta ägg ,
5 dl vispgrädde ,
3 ägg ,
4 msk smörgåskaviar ,
t ex Kalles
4 msk hackad gräslök ,
GARNERING :
Gräslök,
SERVERING:
grovt bröd eller kavring,
UGN :200 GRADER .
SÅ HÄR GÖR DU :
DELA fisken i bitar och lägg den
i en smord ugnsfast form .
SKALA och hacka äggen .
Lägg dem på fisken .
VISPA grädden .
Vispa äggen lätt och blanda med
kaviar och gräslök .
Vänd ihop med grädden .
Häll över i formen och ställ in i
ugnen ca 30 minuter .
STRÖ över lite gräslök.
SERVERA med bröd och gärna en
lagrad ost .
SMAKLIG MÅLTID !
och
LYCKA TILL !
VÄSTERBOTTENPAJ MED LÖJROM OCH GRILLAD SPARRIS ... 4 PERS.
HEJSAN !
mmm...njut av denna supergoda paj !
HÄR ÄR RECEPTET :
100 g västerbottensost ,
(100 g motsvarar ca 4 dl riven )
4 ägg ,
1 dl grädde ,
3 dl mjölk ,
1 tsk paprikapulver ,
1/2 tsk salt ,
1 krm peppar ,
4 pajskal (motsvarar 300 g)
1 röd lök ,
200 g färsk grön sparris ,
100 g löjrom eller stenbitsrom .
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT UGNEN PÅ 200 GRADER .
Riv osten fint .
Vispa samman ägg, grädde, mjölk och kryddor .
Fördela ost och äggstanning i pajskalen .
Grädda pajerna mitt i ugnen 25-30 minuter .
SKALA och hacka löken .
Grilla eller koka sparrisen .
SERVERA pajerna med sparris, löjrom och lök .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)