HEJSAN !
Söta alldeles lagom portionspajer, som även kan göras i en stor pajform .
Hemgjord vaniljvisp slår alltid .
HÄR ÄR RECEPTET :
SMULDEG :
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl havregryn
50 g saltade cashwnötter
100 g kallt smör/margarin
FYLLNING :
500 g krusbär
1 dl strösocker
1 1/2 msk potatismjöl
VANILJVISP :
3 äggulor
3 msk ljust muscovado- rörsocker
3/4 msk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
SÅ HÄR GÖR DU :
1) SÄTT ugnen på 200 grader .
2) SMULDEG :
BLANDA socker, vetemjöl, havregryn och grovt
hackade cashewnötter .
Tillsätt tärnat smör och blanda snabbt samman
till en smuldeg .
3) FYLLNING :
LÄGG krusbären i portionsformar eller i en stor
pajform . BLANDA socker och potatismjöl .
Strö det på bären och blanda lätt .
Fördela smuldegen ovanpå .
4) GRÄDDA i mitten av ugnen 25 - 30 minuter .
5) VANILJVISP :
VISPA äggulor, muscovado rörsocker
och vaniljsocker poröst .
Vispa grädden .
Vänd samman med de vispade äggen .
6) SERVERA pajerna med vaniljvisp.
HA EN HÄRLIG SOMMARFIKA !