söndag 20 maj 2018

SKÅNSK SILLATÅRTA , ...4 PERS .





                                 HEJSAN !

Denna  är  smaskens !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
4  skivor  kavring, skuren  på
längden
smör  eller  bordsmargarin,
FYLLNING  1 :
1 burk  matjessill ,  110  g
1  dl  lätt  CREME Fraiche ,
1 / 2  dl  finklippt  gräslök ,
FYLLNING  2 :
2  hårdkokta  ägg ,
1  dl  gräddfil ,
1/2  dl  finklippt  gräslök ,
FYLLNING  3 :
3  msk  hackad  rödlök ,
1  dl  gräddfil ,
4  msk  ansjoviskaviar ,
GARNERING :
1  dl  gräddfil ,
3  msk  majonnäs ,
rivet  skal  av  1/2  citron ,
2  ägg ,
5  rädisor ,
persilja,
matjessill ,
2  askar  krasse ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
BRED  smör  på  alla  brödskivorna.
Lägg  ut  en  skiva  bröd .
Spara  några  MATJESFILEE'R  till
Garnering ,  hacka  resten  av  sillen
i  tärningar och  blanda  med  CREME Fraiche
och  gräslök .
FÖRDELA  röran  jämnt  över  brödskivan .
Lägg  på  den  andra  bottnen .
HACKA  de  hårdkokta  äggen  och  blanda  med
gräddfil  och  gräslök .
Fördela  blandningen  på  skiva  2.
Lägg  på  skiva  3 .
BLANDA  rödlök,  gräddfil  och  kaviar .
Bred  blandningen  över  den  tredje  skivan.
Lägg  på  den  sista  brödskivan .
Vira  in  längden  i  plastfilm  och  lägg  den
i  kylen  ett  par  timmar  för  att  den  ska
safta  till  sig .
BLANDA  gräddfil,  majonnäs  och  rivet  citronskal
till  garneringen .
Fördela  över  och  runt  kanterna  på  tårtan.
SKIVA  äggen  och  rädisorna ,  knip  toppen  av
persiljan och  skär  sillen  i  mindre  bitar .
GARNERA  tårtans  ovansida .
Klipp  krassen  och  tryck  fast  runt  tårtans  kanter.

ALL  LYCKA  TILL !
- med  detta  pyssel .


LÄSKANDE DESSERTSOPPA ,...4 - 6 PERSONER .




                       HEJSAN !

Lite  udda  och  mycket  friskt .
Bjud  på  kall  soppa  som  dessert  efter
en  mäktig  huvudrätt .

HÄR  ÄR  RECEPTET :

400  g  rabarber ,
1  liter  vatten ,
1/2 - 1 dl  socker ,
1 1/2  msk  potatismjöl ,
1  tsk  vaniljsocker ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :

SKÖLJ,  skala  och  skiva   rabarbern.
Koka  upp  vatten  och  socker  i  en  kastrull .
Lägg  i  rabarbern  och  låt  den  koka  sönder
helt .
BLANDA  potatismjöl  med  lite  kallt  vatten
och  tillsätt  det  i  en  fin  stråle  under
omrörning .
Låt  koka  upp  till  första  bubblan .
HÄLL  upp  soppan  i  en  skål  och  låt  kallna .
Smaka  av  med  vaniljsocker  före  serveringen
och  servera  gärna  med  goda  skorpor  till .

LYCKA  TILL !