måndag 13 november 2017

LINGON- OCH APELSINTÅRTA 1 KAKA .



              HEJ  IGEN !

Smaka  på  den  här ,  inte  tokig  alls
men  lite  ovanlig ,
efter  ett  par  gånger  är  den  riktigt  god !
VARSÅGODA !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
200  g  mandlar,  utan  skal
2  ägg  ,
50  g  smör/margarin ,
1  dl  kokosflingor ,

FYLLNING :
3  dl  färska  lingon ,
Saften  av  1  apelsin ,
1 1/2  dl  SUKRIN ,(sötningsmedel)
2  dl  grädde ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :

SÄTT  ugnen  på  175  grader .
Lägg  mandlarna  i  en  matberedare  och  mixa 
hastigt  så  att  de  blir  som  flingor .
Lägg  mandlarna  i  en  bunke  och  blanda  ihop
med  de  andra  ingredienserna .
KLICKA  ut  en  rund  kaka  på  en  plåt  med
bakplåtspapper .
Grädda  i  10- 12  minuter.
LÄGG  lingon ,  saften  från  en  apelsin  och
SUKRIN  i  en  kastrull .
Låt  koka  ihop  5  minuter .
Låt  svalna .
Vispa  grädden  och  bred  över  kakan  .
Häll  på  lingonen . 
Servera  direkt .

LYCKA  TILL !

FETA- OCH PESTOFISK I FOLIE , 4 PORT.



             HEJ  IGEN !

Detta  är  riktigt,  riktigt  gott !
Servera  fiskpaketen  med  en  god  sallad .

HÄR  ÄR  RECEPTET :
600  g  vit  fisk- FILE'
4  msk  grön  pesto ,
salt  och  citronpeppar ,
150  g  fetaost ,
2  tomater ,
1  squash ,
1  röd  paprika ,

TILLBEHÖR :
Blandad  sallad ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SÄTT  ugnen  på  200  grader .
Riv  4  stora  bitar  aluminiumfolie   och  vik 
dem  dubbelt .
Lägg  fisken  i  mitten  av  folien .
Bred  på  pesto  på  varje  fiskbit  och  strö  på
salt  och  lite  citronpeppar .
SMULA  över  osten .
Skiva  tomater ,  squash  och  paprika .
Fördela  grönsakerna  över  fisken  och  krydda
med  salt  och  peppar .
Vik  ihop  paketen  .
Ställ  dem  på  en  ugnsplåt  och  ugnsbaka  mitt
i  ugnen  i  ca  15  minuter .
Servera  fisken  med  en  god  sallad .

SMAKLIG  MÅLTID !

TRANBÄRSFYLLDA BIFFAR MED GRATINERADE FÄNKÅLSKLYFTOR 4 PORT .



                HEJSAN !

mmm....

HÄR ÄR RECEPTET :

1  stor  fänkål ,
2  msk  olivolja ,
lite  FLINGSALT,
100  g  krämig  ost  t ex  CHEVRE
100  g  tärnad  bacon ,
50  g  valnötter ,
TRANBÄRSBIFFAR :
500  g  blandfärs ,
1  ägg ,
1  dl  strimlad  purjolök ,
1  dl  torkade  tranbär ,
salt å svartpeppar ,
1  krm  Skärgårdskrydda
1  msk  smör ,

SÅ   HÄR   GÖR   DU  :
SÄTT  ugnen  på  200  grader .
Blanda  alla  ingredienser   och   forma 
till  avlånga  biffar .
HETTA  upp   en  stekpanna  med   smör
och  bryn  biffarna  runt  om  i  några  min.
Lägg   upp  på  en  ugnsplåt .
Skiva  fänkålen  på  längden  i  tunna  skivor
(låt  roten  sitta  kvar)  och  lägg  på  samma
ugnsplåt  som  biffarna .
Häll  på  lite  olja  och  strö  på  saltet .
SKIVA  över  en  krämig  ost  och  toppa  med
bacontärningar   och  valnötter .
Sätt  in  i  ugnen  20  minuter .

SMAKLIG  MÅLTID !