måndag 13 november 2017
LINGON- OCH APELSINTÅRTA 1 KAKA .
HEJ IGEN !
Smaka på den här , inte tokig alls
men lite ovanlig ,
efter ett par gånger är den riktigt god !
VARSÅGODA !
HÄR ÄR RECEPTET :
200 g mandlar, utan skal
2 ägg ,
50 g smör/margarin ,
1 dl kokosflingor ,
FYLLNING :
3 dl färska lingon ,
Saften av 1 apelsin ,
1 1/2 dl SUKRIN ,(sötningsmedel)
2 dl grädde ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 175 grader .
Lägg mandlarna i en matberedare och mixa
hastigt så att de blir som flingor .
Lägg mandlarna i en bunke och blanda ihop
med de andra ingredienserna .
KLICKA ut en rund kaka på en plåt med
bakplåtspapper .
Grädda i 10- 12 minuter.
LÄGG lingon , saften från en apelsin och
SUKRIN i en kastrull .
Låt koka ihop 5 minuter .
Låt svalna .
Vispa grädden och bred över kakan .
Häll på lingonen .
Servera direkt .
LYCKA TILL !
FETA- OCH PESTOFISK I FOLIE , 4 PORT.
HEJ IGEN !
Detta är riktigt, riktigt gott !
Servera fiskpaketen med en god sallad .
HÄR ÄR RECEPTET :
600 g vit fisk- FILE'
4 msk grön pesto ,
salt och citronpeppar ,
150 g fetaost ,
2 tomater ,
1 squash ,
1 röd paprika ,
TILLBEHÖR :
Blandad sallad ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader .
Riv 4 stora bitar aluminiumfolie och vik
dem dubbelt .
Lägg fisken i mitten av folien .
Bred på pesto på varje fiskbit och strö på
salt och lite citronpeppar .
SMULA över osten .
Skiva tomater , squash och paprika .
Fördela grönsakerna över fisken och krydda
med salt och peppar .
Vik ihop paketen .
Ställ dem på en ugnsplåt och ugnsbaka mitt
i ugnen i ca 15 minuter .
Servera fisken med en god sallad .
SMAKLIG MÅLTID !
TRANBÄRSFYLLDA BIFFAR MED GRATINERADE FÄNKÅLSKLYFTOR 4 PORT .
HEJSAN !
mmm....
HÄR ÄR RECEPTET :
1 stor fänkål ,
2 msk olivolja ,
lite FLINGSALT,
100 g krämig ost t ex CHEVRE
100 g tärnad bacon ,
50 g valnötter ,
TRANBÄRSBIFFAR :
500 g blandfärs ,
1 ägg ,
1 dl strimlad purjolök ,
1 dl torkade tranbär ,
salt å svartpeppar ,
1 krm Skärgårdskrydda
1 msk smör ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader .
Blanda alla ingredienser och forma
till avlånga biffar .
HETTA upp en stekpanna med smör
och bryn biffarna runt om i några min.
Lägg upp på en ugnsplåt .
Skiva fänkålen på längden i tunna skivor
(låt roten sitta kvar) och lägg på samma
ugnsplåt som biffarna .
Häll på lite olja och strö på saltet .
SKIVA över en krämig ost och toppa med
bacontärningar och valnötter .
Sätt in i ugnen 20 minuter .
SMAKLIG MÅLTID !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)