onsdag 8 juni 2022

DINKELMUFFINS MED PUMPAFRÖN OCH APRIKOSER .... 4 port, ca 10-12 st .

 


                        HEJSAN !

UGN : 225 grader 

HÄR ÄR RECEPTET :
3 dl  fullkornsdinkel mjöl

4 dl dinkelsikt

4 tsk bakpulver

1 1/2 tsk salt

1 dl torkade aprikoser, hackade

2 ägg 

1 burk kesella, 250 g

3 dl mjölk

10 - 12 stora muffinsformar 

MUFFINS :

BLANDA samman alla de torra ingredienserna i en bunke .

Vispa ihop ägg, kesella och mjölk och rör sedan ner ägg-

blandningen i de torra ingredienserna .

KLICKA ut smeten med hjälp av 2 teskedar i muffinsformarna .

GRÄDDA mitt i ugnen 12 - 15 minuter .

Servera muffinsen  varma med lite hemlagad sylt och färskost.


HALLONSYLT :
4 portioner  Tid : ca 15 min.

1 paket frysta hallon ,  250 g

0 , 5 g dl strösocker

SYLT :

KOKA  bären och sockret i en kastrull tills 

det mesta av vätskan kokat bort .

HÄLL sylten i en ren burk och ställ in i kylskåpet .


LYCKA TILL !