HEJSAN !
UGN : 225 grader
HÄR ÄR RECEPTET :
3 dl fullkornsdinkel mjöl
4 dl dinkelsikt
4 tsk bakpulver
1 1/2 tsk salt
1 dl torkade aprikoser, hackade
2 ägg
1 burk kesella, 250 g
3 dl mjölk
10 - 12 stora muffinsformar
MUFFINS :
BLANDA samman alla de torra ingredienserna i en bunke .
Vispa ihop ägg, kesella och mjölk och rör sedan ner ägg-
blandningen i de torra ingredienserna .
KLICKA ut smeten med hjälp av 2 teskedar i muffinsformarna .
GRÄDDA mitt i ugnen 12 - 15 minuter .
Servera muffinsen varma med lite hemlagad sylt och färskost.
HALLONSYLT :
4 portioner Tid : ca 15 min.
1 paket frysta hallon , 250 g
0 , 5 g dl strösocker
SYLT :
KOKA bären och sockret i en kastrull tills
det mesta av vätskan kokat bort .
HÄLL sylten i en ren burk och ställ in i kylskåpet .
LYCKA TILL !