fredag 8 april 2016

GUDRUNS AMBROSIATÅRTA 8- 9 BITAR .


 HEJSAN!
Hemligheten med denna  kalasgoda  tårta är några stänk
god  apelsinlikör på bottnarna.
Gör den gärna kvällen innan .

HÄR ÄR RECEPTET :
2 dl mjöl ,
1 tsk bakpulver ,
2 dl socker ,
150 g smör/margarin ,
3 ägg ,
FYLLNING:
2 1/2 dl vaniljkräm ,
1 dl grädde ,
1tsk  VANILA ,
2 msk apelsinlikör .
GLASYR :
3 dl florsocker ,
2 msk apelsinsaft , nypressad ,
1 påse syltade apelsinskal.

Så här gör DU:
VÄRM ugnen till 175 grader .
Smörj  och mjöla en låg form .
Mät upp alla torra  ingredienser och lägg
i matberedarens  skål . Lägg matfett i  kuber  ovanpå
och knäck i äggen .  Kör till en jämn smet .
Häll smeten i formen .  Grädda ca 20 minuter .
Låt kakan svalna lite i formen innan den stjälps upp
på galler .  Sjud en vaniljkräm och låt den svalna i
vattenbad .  Vispa grädden och blanda i den kalla såsen.
Smaksätt  med  VANILA .
HALVERA kakan och fukta ytorna med likör.
Lägg sedan bottnen på kakfat, bred på krämen
och lägg ihop kakan .
RÖR florsocker med nypressad apelsin till en  ganska
tjock glasyr  som Du  fördelar över kakan .
STRÖ till sist på tärnat apelsinskal .
mmm...OFÖRGLÖMMLIG  i smaken .

LYCKA  TILL !