söndag 12 oktober 2014

EWAS KAKA .

Jättegod !

3 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
150 g smör
RÖRES ihop och tryckes ut i en pajform.

FYLLNING:
2 dl CREME FRAICHE
1 liten burk ananas - krossad
2 dessert skedar (=2 DSK) Vaniljsocker
1/2 dl socker
1 ägg

BLANDA ihop fyllningen och häll
över pajdegen.
GRÄDDA  i 200 grader i 30 minuter .

Smakar gott med vispad grädde till !

RÅDAS OFÖRGLÖMLIGA BULLAR . 20 ST.

Hej igen !

mmm.... de här bullarna glömmer  Du aldrig !
så himla goda .

50 g jäst (torrjäst)
2 dl socker
2 ägg
2 hg smör
2 dl tunn grädde
2 dl vatten
10 - 12 dl vetemjöl
(gärna ekologiskt)

FYLLNING:
50 g mjukt smör
1 hg mandelmassa

PENSLING :
1 söndervispat ägg

HÄLL 7 dl av mjölet i en bunke och häll i jästen
Smält smöret , häll i grädde och vatten, blanda ner
socker och ägg  och sist resterande mjöl .
ARBETA samman till en deg .
Låt degen jäsa i bunken ca 30 minuter.
Kavla ut till en avlång kaka .
Stryk smöret och grovriven mandelmassa över .
VIK DEGEN ÖVER OCH SKÄR I 2 CM BREDA REMSOR .
SNURRA REMSORNA
och lägg i  bullformar .
Låt jäsa i 30 minuter .
PENSLA med ägg och grädda i 250 grader 8- 10 min.
När bullarna är klara ,  pensla med lite smält smör
och vänd dem i mandelspån eller strösocker .

TREVLIG KAFFESTUND !