lördag 21 maj 2016

PANERAD TORSKRYGG MED TOMATSÅS 4 PERS.


HEJSAN !

Det här är mm...jättegott !

HÄR ÄR RECEPTET  :
4 portionsbitar  Torskrygg  salt å peppar ,
1 dl glutenfritt ströbröd ,
700 g potatis ,  gärna Delikatess ,
SÅS :
2 tomater, tärnade ,
1 rödlök ,
2 msk rapsolja ,
3 msk kapris ,
4 sardeller ,
1 dl hackad persilja ,
salt å peppar.

Så här gör DU :
SÄTT  ugnen på 175 grader .
Lägg torsken i smord ugnsform .
Salta och peppra , strö över det glutenfria ströbrödet .
Ställ in i ugn ca 15 minuter .
KOKA potatisen .
Tärna tomat och rödlök .
Låt allt bli varmt i rapsolja i en kastrull .
Tillsätt kapris, hackade sardeller, persilja och
smaka av med salt och peppar .
Smaklig måltid .               
                   LYCKA  TILL !            

LÄTTSTUVAD SOMMARKÅL 4 PORT.



HEJSAN !

Nu är sommar-vitkålen  här ,  å , så  gott !

HÄR ÄR RECEPTET :
400 g  färsk  vitkål ,
1 tsk  salt  till  5  dl  vatten .
2 msk   smör/margarin ,
2  msk  vetemjöl ,
3  dl  kokspad ,
1  dl  kaffegrädde ,
1  msk  senap  eller  riven  pepparrot  ,
malen  svartpeppar ,
1  dl  hackad  persilja ,
TILLBEHÖR :
stekt  bacon , fläsk  eller  korv .

Så  här  gör  DU :
SKÄR  kålen  i  tunna  klyftor .
Koka  dem  nätt  och  jämt  mjuka i  lättsaltat  vatten.
Häll  av  kokspadet,  SPARA  det .
SMÄLT  margarin  i  en  kastrull  .
Rör  ner   mjölet  och  späd  med  kokspadet .
Koka  3- 5 min.  Tillsätt  grädde .
Smaka  av  stuvningen  med  senap  eller  riven  pepparrot ,
eventuellt  salt  och  malen  svartpeppar .
LÄGG  upp  vitkålen , häll  stuvningen över .
Strö  på  hackad  persilja  .
SERVERA  med  knaperstekt  bacon , fläsk eller korv .
Så himla gott !

                            LYCKA TILL !