lördag 21 maj 2016
PANERAD TORSKRYGG MED TOMATSÅS 4 PERS.
HEJSAN !
Det här är mm...jättegott !
HÄR ÄR RECEPTET :
4 portionsbitar Torskrygg salt å peppar ,
1 dl glutenfritt ströbröd ,
700 g potatis , gärna Delikatess ,
SÅS :
2 tomater, tärnade ,
1 rödlök ,
2 msk rapsolja ,
3 msk kapris ,
4 sardeller ,
1 dl hackad persilja ,
salt å peppar.
Så här gör DU :
SÄTT ugnen på 175 grader .
Lägg torsken i smord ugnsform .
Salta och peppra , strö över det glutenfria ströbrödet .
Ställ in i ugn ca 15 minuter .
KOKA potatisen .
Tärna tomat och rödlök .
Låt allt bli varmt i rapsolja i en kastrull .
Tillsätt kapris, hackade sardeller, persilja och
smaka av med salt och peppar .
Smaklig måltid .
LYCKA TILL !
LÄTTSTUVAD SOMMARKÅL 4 PORT.
HEJSAN !
Nu är sommar-vitkålen här , å , så gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
400 g färsk vitkål ,
1 tsk salt till 5 dl vatten .
2 msk smör/margarin ,
2 msk vetemjöl ,
3 dl kokspad ,
1 dl kaffegrädde ,
1 msk senap eller riven pepparrot ,
malen svartpeppar ,
1 dl hackad persilja ,
TILLBEHÖR :
stekt bacon , fläsk eller korv .
Så här gör DU :
SKÄR kålen i tunna klyftor .
Koka dem nätt och jämt mjuka i lättsaltat vatten.
Häll av kokspadet, SPARA det .
SMÄLT margarin i en kastrull .
Rör ner mjölet och späd med kokspadet .
Koka 3- 5 min. Tillsätt grädde .
Smaka av stuvningen med senap eller riven pepparrot ,
eventuellt salt och malen svartpeppar .
LÄGG upp vitkålen , häll stuvningen över .
Strö på hackad persilja .
SERVERA med knaperstekt bacon , fläsk eller korv .
Så himla gott !
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)