fredag 28 mars 2014

BROWNIES MED CHOKLADLINSER OCH VALNÖTTER .

Det här är till en långpanna.
mmm... så himla god dessutom
lätt att göra .

MÖRDEGEN:
250 g mjöl
150 g kallt smör, i kuber
2 msk socker
1 ägg
salt  - 1 NYPA salt
GARNERING:
100 g mörk choklad
3 ägg
150 g smör
150 g socker
1 msk vaniljsocker
100 g hackade valnötskärnor
100 g chokladlinser
150 g mjöl  och 75 g maizena
1 tsk bakpulver
Dessutom:
mjöl till bakbordet

SÅ HÄR GÖR DU:
BLANDA snabbt ihop alla ingredienser
och 1 nypa salt till mördegen.
Forma till en boll , packa in den i plastfolie
och ställ kallt i 30 minuter .
SÄTT ugnen på 200 grader .
Kavla ut degen på det mjölade bakbordet
och lägg över den på en plåt täckt med
bakpapper.
Nagga degen några gånger med en gaffel,
GRÄDDA mitt i ugnen i ca 10 minuter .
Ta ut plåten , men stäng inte av ugnen .
HACKA chokladen grovt och låt smälta
i en skål under omrörning i hett vattenbad.
Dela äggen.
Rör smöret pösigt med socker och vaniljsocker .
Rör ner äggulor och smält choklad .
Tillsätt nötter och chokladlinser.
Vispa äggvitorna till hårt skum.
Blanda mjöl , maizena och bakpulver och vänd
ner med äggvitan i chokladsmeten .
BRED smeten över den förgräddade kakan,
grädda ytterligare 30 minuter .
Skär till fyrkantiga BROWNIES  medan kakan
fortfarande är varm .

LYCKA TILL !