HEJSAN !
Detta är en saftig kaka med god fruktsmak ,
som bakas i en avlång brödform .
Varsågoda !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 1/4 dl rapsolja / solrosolja
1 burk konserverade aprikoser ca 400 g
avrunna och grovhackade
1 tsk vaniljsocker
1 1/4 dl strösocker
1 dl lättyoghurt, naturell
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk florsocker till garnering
SÅ HÄR GÖR DU :
1) VÄRM UGNEN TILL 180 GRADER , VARMLUFT 160 GRADER .
Klipp ut ett bakplåtspapper och lägg i en avlång brödform som rymmer ca
1 1/2 liter .
Pensla kanterna med lite olja .
2) BLANDA olja, aprikoser, vaniljsocker, strösocker och yoghurt .
Vispa upp ägget och blanda i .
Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret och blanda ihop till en smet .
Häll den i formen .
3) GRÄDDA kakan i nedre delen av ugnen tills den har fin färg och
är genomgräddad , 45 - 50 minuter .
4) STJÄLP upp kakan och låt den svalna på galler .
LYCKA TILL !