söndag 23 april 2023

MIN APRIKOSLÄNGD MED VANILJ , 10 portioner .

 

                     HEJSAN  !


Detta  är  en  saftig  kaka  med god fruktsmak ,

som bakas i en avlång  brödform .

Varsågoda !


HÄR ÄR RECEPTET :

1 1/4 dl rapsolja / solrosolja

1 burk konserverade aprikoser ca 400 g

avrunna och grovhackade

1 tsk vaniljsocker

1 1/4 dl strösocker

1 dl lättyoghurt, naturell

1 ägg

3 dl vetemjöl 

1 tsk bakpulver

1 tsk florsocker till garnering 


SÅ HÄR GÖR DU :

1)  VÄRM UGNEN TILL  180 GRADER ,  VARMLUFT  160  GRADER .

Klipp ut ett bakplåtspapper och lägg i en avlång brödform som rymmer ca 

1 1/2 liter .

Pensla kanterna med lite olja .

2) BLANDA  olja, aprikoser, vaniljsocker, strösocker och yoghurt .

Vispa upp ägget och blanda i .

Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret och blanda ihop till en smet .

Häll den i formen .

3)  GRÄDDA  kakan i nedre delen av ugnen tills den har fin färg och

är genomgräddad , 45 - 50 minuter .

4)  STJÄLP upp kakan och låt den svalna på galler .


LYCKA TILL !