onsdag 29 maj 2019
PAJ MED MOZZARELLA OCH KÖRSBÄRSTOMATER, 4-6PERS.
HEJSAN !
PAJSKALET ...mmm, så himla gott !
Och pajen i sin helhet !
HÄR ÄR RECEPTET :
PAJDEG:
125 g kallt tärnat smör /margarin
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
FYLLNING:
1 kruka basilika
3 ägg
3 dl gräddfil
1 tsk salt
2 pkt mozzarella (a' 125 g)
1 ask körsbärstomater (ca 250 g)
1 msk olivolja
2 krm salt
1- 2 strimlade paprikor
SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA snabbt ihop smör, mjöl och vatten
till en pajdeg i en matberedare .
Tryck ut degen i en form med löstagbar kant
ca 24 cm i diameter.
Ställ formen kallt ca 30 min.
SÄTT ugnen på 175 grader.
GROVHACKA basilikan. Vispa ihop ägg, gräddfil,
salt och basilika . Skiva mozzarellan .
BLANDA tomaterna med olja och salt i en liten
ugnssäker form .
FÖRGRÄDDA pajskalet och baka tomaterna mitt
i ugnen ca 15 minuter.
Ställ tomaterna åt sidan och låt pajskalet svalna något.
LÄGG ostskivorna i botten av pajskalet.
Häll fyllningen över. Grädda mitt i ugnen ca 30 min,
tills fyllningen stannat.
LÅT pajen svalna något. Lägg tomaterna på pajen
och garnera med lite extra basilika.
SERVERA strimlad paprika till .
LYCKA TILL !
GRYNKAKOR , 36 ST.
HEJSAN !
Min barndoms älsklingskakor bakades på
havregryn, socker och smör.
De gjordes alltid i sista minuten eftersom
de är godast pinfärska.
Även om man vill äta nyttigt kan det
uppstå behov av något syndigt sött och
fett och grynkakorna passar bra i sin
moderna form med havrekli och margarin
i stället för smör.
HÄR ÄR RECEPTET :
150 g margarin
1 1/2 dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 1/2 dl havrekli
3 dl havregryn
SÅ HÄR GÖR DU:
SMÄLT margarinet i en stor kastrull.
Häll ner sockret och rör om så att det smälter.
BLANDA ner kli och vetemjölet och låt det
svälla några minuter .
Rör till sist ner havregrynen .
PLATTA ut smeten i en (fyrkantig) eldfast
form med låga kanter - ca 25 x 25 cm .
Smeten ska vara ungefär 1 cm hög .
GRÄDDA i 200 grader ungefär 12 minuter
eller tills det är gyllenbrunt .
Ta ut formen och låt det svalna något .
SKÄR ca 3x3 cm stora rutor .
Låt kakorna ligga kvar i formen när de
serveras så smular de mindre .
GOTT till fruktefterrätter och glass .
LYCKA TILL !
MINUTGLASS, 3- 4 PERS.
HEJSAN !
GOTT, SMALT OCH SNABBLAGAT !
HÄR ÄR RECEPTET :
4 dl frysta bär - svartavinbär, hallon,
jordgubbar, blåbär
2 dl mild yoghurt,- typ vanilj
2 msk florsocker
SÅ HÄR GÖR DU :
MOSA bären i en matberedare och
häll sedan ner yoghurt och socker.
De frysta bären gör att det blir
glasskonsistens .
LÄGG upp glassen i portionsskålar
och servera omedelbart .
LYCKA TILL !
....mmm !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)