fredag 17 maj 2019

KÖTTFÄRS MED PUJOLÖK OCH POTATIS BREDVID, 4 PORT.



                         HEJSAN !

Det här gillar jag ! - Vad tycker Du ?


Praktiskt är det i alla fall att ha hela middagen
i ugnen på samma gång.

HÄR ÄR RECEPTET :
3 purjolökar
3/4 dl havregryn
3 dl mjölk
500 g blandfärs
1 tsk salt
1 krm peppar
2 tsk fransk senap /eller vanlig
ca 100 g bacon
2 tomater
riven ost
8 - 12 potatisar
matolja
salt
kummin
GARNERING :
Slät-bladig persilja
UGN : 200 GRADER .

SÅ HÄR GÖR DU :
ANSA purjolöken .  Skär den i ca 8 - 10 cm långa bitar.
Koka dem knappt mjuka i lättsaltat vatten .  Låt dem rinna av.
HÄLL mjölken över havregrynen .   Låt det stå och svälla
ca 10 minuter.
TILLSÄTT färs, salt, peppar och senap i gryn-blandningen.
Arbeta till en slät smet .
Lägg smeten mitt på en smord långpanna .
VIRA  1/2 baconskiva runt om purjolökarna och tryck ner
dem i färsen.
Skär tomaterna i klyftor och stick ner 1 klyfta mellan varje
purjolök.  Strö till sist över riven ost .
BORSTA potatisarna rena i kallt vatten.  Torka och dela dem
på längden .
Lägg  potatishalvorna  runtom färsen , 16 stycken .
Pensla dem med lite matolja.
Strö över salt och kummin.
GRÄDDA  mitt i ugnen 35 - 40 minuter.

Välj den sås till som Ni gillar .

LYCKA TILL !