måndag 27 mars 2017

SÖNDAGSFISK MED LYXKÄNSLA 4 PERS.



         HEJSAN !

KOKT FISK  med räkor och hummersås  är  en  söndagsmiddag
med  lyxkänsla .

HÄR  ÄR  RECEPTET :

800  G  FISKFILE',  GÄRNA  GÖS  ELLER TORSK .
1  MSK  VITVINSVINÄGER ,
1  BIT  PURJOLÖK ,
6  GROVT  KROSSADE  VITPEPPARKORN ,
SALT ,

TILL  SÅSEN :
2  DL  VÄTSKA  FRÅN  FISKEN ,
2  DL  GRÄDDE ,
1  MSK  KONC.  HUMMERFOND ,
SALT  OCH  CAYENNEPEPPAR ,
1 ½  MSK  MAJSSTÄRKELSE + 2 ½ MSK VATTEN ,

ATT  ÄTA  TILL :
RÄKOR,
KOKT  POTATIS,  BROCCOLI.

SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA  upp  vattnet  smaksatt  med  vinäger, i bit purjolök,
krossad  vitpeppar  och  salt .
Sjud  vätskan  ett  par  minuter .
RULLA  FISKFILE'EN  med  det  som  varit  skinnsidan  inåt
och  lägg  rullarna  tätt  i  kastrull .
Sila  buljongen  över  och  sjud  fisken  ett  par  minuter  och
låt  den  dra  i  vätskan vid  sidan  av  spisen  ett  par  minuter  till .
SILA  av  2  dl  till  ny  kastrull, tillsätt  grädde, hummerfond och
en  lätt  redning  med  majsstärkelse .
Sjud  såsen  i  5  minuter .
Smaka  av  med  salt  och  cayennepeppar .
LÅT  FISKEN  mellanlanda  på  hushållspapper  så  att  vätskan
rinner  av .
LÄGG  upp  och  garnera  med  räkor, citron  och  lättkokta 
broccolibuketter .

SMAKLIG  MÅLTID !

                                     LYCKA  TILL !