måndag 27 mars 2017
SÖNDAGSFISK MED LYXKÄNSLA 4 PERS.
HEJSAN !
KOKT FISK med räkor och hummersås är en söndagsmiddag
med lyxkänsla .
HÄR ÄR RECEPTET :
800 G FISKFILE', GÄRNA GÖS ELLER TORSK .
1 MSK VITVINSVINÄGER ,
1 BIT PURJOLÖK ,
6 GROVT KROSSADE VITPEPPARKORN ,
SALT ,
TILL SÅSEN :
2 DL VÄTSKA FRÅN FISKEN ,
2 DL GRÄDDE ,
1 MSK KONC. HUMMERFOND ,
SALT OCH CAYENNEPEPPAR ,
1 ½ MSK MAJSSTÄRKELSE + 2 ½ MSK VATTEN ,
ATT ÄTA TILL :
RÄKOR,
KOKT POTATIS, BROCCOLI.
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA upp vattnet smaksatt med vinäger, i bit purjolök,
krossad vitpeppar och salt .
Sjud vätskan ett par minuter .
RULLA FISKFILE'EN med det som varit skinnsidan inåt
och lägg rullarna tätt i kastrull .
Sila buljongen över och sjud fisken ett par minuter och
låt den dra i vätskan vid sidan av spisen ett par minuter till .
SILA av 2 dl till ny kastrull, tillsätt grädde, hummerfond och
en lätt redning med majsstärkelse .
Sjud såsen i 5 minuter .
Smaka av med salt och cayennepeppar .
LÅT FISKEN mellanlanda på hushållspapper så att vätskan
rinner av .
LÄGG upp och garnera med räkor, citron och lättkokta
broccolibuketter .
SMAKLIG MÅLTID !
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)