måndag 4 juli 2016
KRUSBÄRSPAJ MED PISTAGE /12 BITAR.
HEJSAN !
KRUSBÄR , är väl lite bortglömda bär eller ?
Förr var det kräm eller sylt man gjorde på krusbär .
Nu hamnar de i en paj med pistage-nötter i skalet .
HÄR ÄR RECEPTET :
PAJDEG :
1 1/2 dl skalade pistagenötter ,
2 dl vetemjöl ,
1/2 dl strösocker ,
100 g smör /margarin ,
2 äggulor ,
FYLLNING :
4 dl krusbär ,
2 1/2 dl strösocker ,
2 msk vetemjöl ,
1 tsk vaniljsocker ,
1 krm salt ,
3 dl gräddfil ,
2 ägg ,
2 1/2 dl vaniljsås ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 175 grader .
Mixa nötterna i en matberedare till fina smulor .
Lägg åt sidan .
Blanda mjöl, socker och smör i matberedaren .
TILLSÄTT äggulor och nötter och kör till en deg .
Tryck ut den i en pajform , ca 28 cm i diameter .
Låt vila i kylen minst 30 minuter .
BLANDA krusbär och socker .
Låt dra i minst 15 minuter .
Rör ihop mjöl, vaniljsocker och salt .
TILLSÄTT gräddfil, ägg och sist krusbären .
Häll fyllningen i pajformen och grädda i mitten
av ugnen ca 45 minuter .
Låt pajen svalna .
VISPA vaniljsåsen lätt och servera till .
LYCKA TILL !
KRÄMIG NÖTKAKA MED APELSINGRÄDDE 10 BITAR .
HEJSAN !
Smaka på denna !
Den är himmelskt god och som gärna får vara
lite kladdig i mitten .
SERVERA med vispad grädde ,smaksatt med rivet apelsinskal.
HÄR ÄR RECEPTET :
3 dl hasselnötter ,
1 dl smör/rapsolja ,
2 dl strösocker ,
250 g kesella kvarg ,
2 dl vetemjöl ,
2 krm salt ,
1/2 tsk bakpulver ,
APELSINGRÄDDE :
2 dl vispgrädde ,
1 dl florsocker ,
rivet skal av en apelsin .
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader .
Mixa 2 dl av nötterna och rör ihop
med smör/rapsolja
3 ägg ,
250 g kesella kvarg ,
2 dl vetemjöl ,
2 krm salt ,
1/2 tsk bakpulver
APELSINGRÄDDE :
2 dl vispgrädde ,
1 dl florsocker ,
rivet skal av en apelsin
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader.
Mixa 2 dl av nötterna och rör ihop
med smör/rapsolja och socker .
Tillsätt äggen, ett i taget, och hälften
av kvargen .
BLANDA mjöl, salt och bakpulver
och rör ner i smeten .
Häll den i en smord och bröad form
med löstagbar kant , ca 24 cm i diam.
GROVHACKA resten av nötterna och
strö över smeten .
GRÄDDA kakan i mitten av ugnen 18 - 20 min.
Låt svalna .
Vispa grädden och rör ner florsocker , resten av
kvargen och apelsinskal .
SERVERA apelsingrädden till kakan .
LYCKA TILL !
BLÅBÄRS-CHEESECAKE 28 RUTOR .
HEJSAN !
Den här var både vacker och god ,
en lättlagad kaka som räcker till många !
HÄR ÄR RECEPTET :
600 g Digestivekex ,
1 1/2 msk hela kardemummakärnor ,
300 g smör ,
6 dl smetana ,
500 g Kesella Kvarg Vanilj ,
3 dl strösocker ,
1/2 tsk salt ,
250 g frysta tinade blåbär ,
6 GELANTINBLAD ,
GARNERING :
färska blåbär .
SÅ HÄR GÖR DU :
MIXA kexen med kardemumma till fina smulor.
Smält smöret och blanda med smulorna .
Tryck ut dem i en form , ca 30x40 cm .
Låt GELANTINBLADEN ligga i kallt vatten 5 min.
Vispa ihop smetana med kvarg, socker och salt i en bunke .
Värm bären i en kastrull mixa dem släta .
Låt koka upp .
Ta från värmen och rör ner GELANTINBLADEN ,
Vispa ner blåbärs - PURE'N i kvargblandningen .
Häll smeten i formen och bred ut den jämnt .
STÄLL KALLT ATT STELNA I MINST 5 TIMMAR .
Skär i rutor och garnera med blåbär .
Det här var en färg-klick på kaffebordet, hos en god vän ,
mmm...så goda sen !
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)