torsdag 19 november 2020

FESTLIG APELSINKAKA , 16 BITAR.

                  

                                     HEJSAN  !
 
APELSIN  OCH  CHOKLAD  ger  smak  åt  den  här  festliga  apelsinkakan
Fin  apelsinsmak har  den  här  goda sockerkakan  med  apelsinmarmelad  och 
hackad  blockchoklad i  smeten .
Vi gör den till  FÖRSTA  ADVENT .

Sen  börjar  jag  med  JULBAKET  i  veckan  som kommer  - 1/12  .                          
Lika  roligt  varje  år  !

HÄR ÄR RECEPTET :
125  g  rumsvarmt  smör  eller  margarin
3  ägg
2  dl  strösocker
3  dl  vetemjöl
1 1/2  tsk  bakpulver
3/4  dl apelsinmarmelad
3 /4  dl  hackad  blockchoklad ,
gärna  med  apelsinsmak

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
RÖR  matfettet  mjukt .
VISPA  ägg  och  socker pösigt .
RÖR  ner  fettet  och  mjölet  blandat  med  bakpulver .
TILLSÄTT  apelsinmarmelad  och  hackad  blockchoklad  .
HÄLL  smeten  i  väl  smord  och  mjölad  form .
GRÄDDA  i  175  grader  i  ca  40  minuter .
PROVA  med  en  sticka  att  kakan  är  färdig .

LYCKA TILL  och  TREVLIG  ADVENT  !