HEJSAN !
Jag provade att frysa in bullarna och
det fungerade perfekt , lika goda som
nybakat närapå !
VARSÅGODA !
HÄR ÄR RECEPTET :
50 g jäst
5 dl standardmjölk
2 msk flytande honung
1 msk salt
1 dl linfrö
4 1/2 dl rågsikt
7 dl dinkelmjöl
SÅ HÄR GÖR DU :
1) SMULA ner jästen i en degbunke .
Värm mjölken till 37 grader .
Häll lite av mjölken över jästen
och rör tills den löst sig .
Tillsätt resten av mjölken, honung,
salt, linfrö, rågsikt och nästan allt
dinkelmjöl, spara lite till utbakning.
2) ARBETA degen tills DU känner
att den är smidig och släpper från
bunkens kanter, tillsätt mer mjöl om
det behövs.
Låt degen jäsa övertäckt i 40 minuter .
3) TÄCK en långpanna ca 30 x 40 cm
med bakplåtspapper och tryck med fingrarna
ut degen över hela långpannan .
4) FORMA rutor genom att trycka ner degskrapan
genom degen ända ner i botten på pannan .
Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter .
5) SÄTT ugnen på 225 grader .
Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter eller
tills brödet har fått fin färg . Låt svalna på galler .
Ha gärna smör/margarin, ost ,och gröna blad eller
skivad gurka på , mm....så himla gott !
HOPPAS DET SMAKAR
LYCKA TILL !