tisdag 21 februari 2023

MINA GODA RÅGRUTOR I LÅNGPANNA, 20 BITAR .

 


                      HEJSAN !


Jag  provade  att frysa in bullarna och 

det fungerade  perfekt , lika goda som

nybakat närapå !

VARSÅGODA !


HÄR ÄR RECEPTET :
50 g jäst

5 dl standardmjölk

2 msk flytande honung

1 msk salt

1 dl linfrö

4 1/2 dl rågsikt

7 dl dinkelmjöl


SÅ HÄR GÖR DU :

1) SMULA ner jästen i en degbunke .

Värm mjölken till 37 grader .

Häll lite av mjölken över jästen 

och rör tills den löst sig .

Tillsätt resten av mjölken, honung,

salt, linfrö, rågsikt och nästan allt

dinkelmjöl, spara lite till utbakning.

2)  ARBETA  degen tills DU känner 

att den är smidig och släpper från 

bunkens kanter, tillsätt mer mjöl om 

det behövs.

Låt degen jäsa övertäckt i 40 minuter .

3)  TÄCK en långpanna ca 30 x 40 cm 

med bakplåtspapper och tryck med fingrarna 

ut degen över hela långpannan .

4)  FORMA rutor genom att trycka ner degskrapan 

genom degen ända ner i botten på pannan .

Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter .

5)  SÄTT ugnen på 225 grader .

Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter eller 

tills brödet har fått fin färg .  Låt svalna på galler .

Ha gärna smör/margarin, ost ,och gröna blad eller 

skivad gurka på ,   mm....så himla gott !

HOPPAS DET SMAKAR 

LYCKA TILL !